Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolistam Rodionam Kurucam piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ziemassvētku mačā tika atvēlēts simbolisks spēles laiks, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda svinēja pārliecinošu uzvaru.

"Nets" izbraukumā ar rezultātu 123:95 (26:22, 25:32, 35:23, 37:18) pārspēja Bostonas "Celtics", svinot otro panākumu sezonas otrajā spēlē.

Kurucs spēlē iesaistījās divas minūtes un 30 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad rezultāta tablo vēstīja 116:95 "Nets" labā. Šajā laikā cēsnieks izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un tika pie vienas piezīmes.

Ar 37 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām pret savu bijušo komandu izcēlās Karijs Ērvings, kurš realizēja septiņus no desmit tālmetieniem. Vēl "Nets" rindās ar 29 punktiem atzīmējās Kevins Durents.

Laukuma saimniekiem 27 punktus guva Džeilens Brauns un 20 punktus pievienoja Džeisons Teitams, abiem izcīnot pa astoņām atlēkušajām bumbām.

Lai gan abas komandas izmeta aptuveni vienādu tālmetienu skaitu (29/27), krietni precīzāki bija "Nets" basketbolisti, kuri grozā trāpīja 15 "trejačus", bet "Celtics" spēlētāji - tikai astoņus. Viesi bija krietni precīzāki arī no soda metienu līnijas (26/31 pret 13/19).

Ņujorkieši spēli iesāka ar nelielu izrāvienu 10:4 un vadībā bija teju visu pirmo ceturksni. Otrajā nogrieznī vadība vairākas reizes mainījās, taču nevienai no komandām neizdevās iegūt ievērojamu pārsvaru, pirmās 24 minūtes ar 54:51 uzvarot bostoniešiem.

Mača trešajā ceturksnī ar Durenta un Ērvinga gādību "Nets" veica divus izrāvienus (11:2 un 9:0), kas ļāva nostiprināties vadībā, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā viesi panāca 16 punktu pārsvaru (95:79). Ceturtdaļas turpinājumā ciemiņi turējās stabilā vadībā, izcīnot drošu uzvaru.

Divarpus minūtes pirms finālsvilpes Stīvs Nešs laukumā laida Kurucu un vēl četrus basketbolistus, kuri līdz tam maču vēroja no rezervistu soliņa.

Zīmīgi, ka Durents Ziemassvētkos piedalījies desmit spēlēs, vidēji gūstot teju 30 punktu mačā. Viņš piektdien kļuva par piekto visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Ziemassvētku mačos, apsteidzot Šakilu O'Nīlu.

"Nets" Ziemassvētkos iepriekšējo reizi spēlēja 2013.gadā (zaudējums 78:95 Čikāgas "Bulls"), bet "Celtics" - pērn (uzvara 118:102 pār "Raptors").

"Celtics" līdz šim Ziemassvētkos bija spēlējusi 33 reizes, atpaliekot tikai aiz Ņujorkas "Knicks" (53) un Losandželosas "Lakers" (46).

"Nets", kas sezonu sākusi ar divām uzvarām pēc kārtas, nelielo izbraukumu noslēgs svētdien, kad Šarlotā spēkosies ar vietējo "Hornets".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!