Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē svētdien latvietis Rodions Kurucs nospēlēja tikai divas minūtes, bet viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar rezultātu 116:129 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder".

Kurucs sev atvēlētajās divās minūtēs metienus pa grozu neizdarīja, veica divas rezultatīvas piespēles un iekrāja +/- rādītāju +1. Šajā sezonā Kurucs nav izpelnījies galvenā trenera Stīva Neša uzticību, un viņš laukumā devies piecās spēlēs, kurās vidēji nospēlējis 3,5 minūtes.

"Nets" sastāvā šajā mačā 36 punktus guva Kevins Durants, kurš pievienoja arī 11 atlēkušās bumbas, 21 punktu sameta Keriss Leverts, bet 15 punkti un 10 atlēkušās bumbas Džereta Elena kontā. Bruklinas komandai šajā mačā vajadzēja iztikt bez savas otrās zvaigznes Kairija Ērvinga, kurš personīgu iemeslu dēļ nav pieejams.

"Thunder" rindās 31 punktu guva Šejs Gildžess-Aleksanders, Hamidu Diallo pievienoja 25 punktus, 22 punktus guva Els Horfords, savukārt 14 punkti Džordža Hila kontā.

"Nets" spēles pirmajā pusē bija vadībā, otro ceturtdaļu iesākot ar rezultātu 44:31, tomēr "Thunder" basketbolisti mājiniekiem vēl vairāk atrauties neatļāva. Trešās ceturtdaļas beigu daļā rezultāts jau bija 76:76, bet no tā brīža "Thunder" veica izrāvienu un ieguva drošu vadību, kuru Bruklinas komanda atspēlēt nespēja.

"Es nejutu lepnuma sajūtu. Es nejutu cīnīšanās garu otrajā puslaikā," pēc mača sacīja "Nets" galvenais treneris Stīvs Nešs. "Mums jābūt sīkstākiem un jāspēlē ar lepnumu."

Pēc nonspēlētām 11 spēlēm "Nets" ar piecām uzvarām ierindojas desmitajā pozīcijā Austrumu konferencē, bet "Thunder" ar piecām uzvarām deviņās spēlēs ir astotajā vietā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!