Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolistam Rodionam Kurucam vairāk piemērots ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piekoptais spēles stils, ne ULEB Eirolīgas, piektdien pirms dalības NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē sacīja spēlētājs.

Pašlaik 21 gadu vecais Kurucs aizvada savu debijas sezonu NBA, pārstāvot Bruklinas "Nets" komandu. Viņš ir stabils šīs vienības sākuma piecinieka spēlētājs, turklāt klubs cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā.

Pateicoties savai negaidīti veiksmīgajai debijai NBA, Kurucs uzaicināts piedalīties Uzlecošo zvaigžņu spēlē.

"NBA basketbols manam stilam der labāk nekā ULEB Eirolīga," mediju pasākumā pirms NBA Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogales pasākumiem teica Kurucs. "NBA ir vairāk vietas laukumā un arī cits ātrums, kas labāk atbilst manam stilam. Turklāt man nav noteiktas pozīcijas - varu spēlēt jebkur, kur trenerim tas ir vajadzīgs."

Pirms kļūšanas par "Nets" basketbolistu Kurucs vairākus spēlēja Spānijas granda Barselonas "Lassa" sistēmā, kuras pirmajā komandā gan viņš tika reti.

"Šī sezona bijusi lieliska. Ja godīgi, nekad neesmu bijis komandā, kas mani tik ļoti atbalsta. Esam lieliska vienība," apmierināts bija Kurucs.

Latvijas basketbolists arī atklāja, ka visgrūtāk līdz šim NBA bijis spēlēt pret Džeimsu Hārdenu no Hjūstonas "Rockets" komandas, jo viņu esot grūti nosegt.

Uzlecošo zvaigžņu mačā Kurucs piektdien spēlēs Pasaules komandā, kuras goda treneris būs vācu leģenda Dirks Novickis, kamēr pretiniekus - ASV vienību - cīņā vedīs Kairijs Ērvings.

"Būs forši satikt Novicki, bet liels viņa fans ir Kristaps Porziņģis. Protams, es arī skatījos Dirka spēles, bet ne tik daudz, jo viņš nav manas pozīcijas spēlētājs. Viņš ir leģendārs basketbolists," norādīja Kurucs.

Kurucam arī tika uzdoti vairāki jautājumi par Latvijas izlasi. Viņš uzskata, ka pēc februārī gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Spāniju un Melnkalni komandai ir labas izredzes iekļūt finālturnīrā.

"Mums ir laba Latvijas izlase ar vairākiem labiem spēlētājiem. Valstsvienību gaida lieliska nākotne. Mums ir labas izredzes iekļūt Pasaules kausā. Svarīgi, kāds šomēnes būs sastāvs, bet mums ir arī citi basketbolisti, kuri var aizstāt līderus," uzskata Kurucs.

Kurucs šosezon vidēji mačā iemetis 8,8 punktus un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas.

Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis.

Pērn šajā mačā ar 155:124 uzvarēja Pasaules izlase, bet Bogdanovičs kļuva par cīņas vērtīgāko basketbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!