Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā pirmo uzvaru sezonā viesos izcīnīja Hjūstonas "Rockets" komanda, kuras rindās pēc ievērojamā darījuma vēl nespēlēja latvietis Rodions Kurucs.

Palikuši bez savas superzvaigznes Džeimsa Hārdena, kurš trīs klubu darījumā tika aizmainīts uz Bruklinas "Nets", "Rockets" Teksasas klubu duelī viesos ar 109:105 pieveica Sanantonio "Spurs".

"Rockets" komandai vēl nevarēja palīdzēt jaunieguvumi Viktors Oladipo, Dante Eksums un Kurucs, kuriem pirms oficiālā darījuma noslēgšanas un iespējas doties laukumā "Rockets" rindās jānokārto formalitāte – jāiziet fiziskās pārbaudes. Tāpat "Rockets" nevarēja palīdzēt vēl trīs basketbolisti, līdz ar to maču nācās aizvadīt deviņu vīru sastāvā, bet ar šiem basketbolistiem tika gūta pirmā uzvara viesos sezonā.

Praktiski visu pirmo puslaiku vadībā bija "Rockets", bet otrajā un trešajā ceturtdaļā pārsvars praktiski visu laiku bija "Spurs". Vēl nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām "Rockets" zaudēja ar 90:99, bet tad trīs minūšu laikā veica izrāvienu 15:2, kas nodrošināja uzvaru mačā.

Uzvarētājiem Kristians Vūds guva 27 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, bet 23 punkti Sterlingam Braunam. "Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Keldons Džonsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!