Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs paudis lielu prieku par viņa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" jaunpienācējiem Kevinu Durantu un Kairīju Īrvingu, saucot Durantu par savu iecienītāko spēlētāju, vēsta "The New York Post".

Jau pirms oficiāli tika atklāts brīvo aģentu tirgus, ESPN žurnālists Eidriens Vožnarovskis vēstīja, ka "Nets" vienība vienojusies par līgumsaistībām ar uzbrucēju Kevinu Durantu un saspēles vadītāju Kairiju Īrvingu.

Bijušais Goldensteitas "Warriors" uzbrucējs Kevins Durants ar "Nets" kluba vadību vienojies par sadarbību uz četrām sezonām, par ko Durants atalgots ar 164 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu, bet Bostonas "Celtics" komandu pametušais Īrvings šajā pašā laika posmā nopelnīs 141 miljonu.

"Durants ir mans iecienītākais spēlētājs. Ko jūs sagaidījāt? Protams, ka esmu sajūsmā un jūtos lieliski. No viņa daudz mācīšos," pēc pirmās "Nets" vienības Vasaras līgas treniņa izteicās Latvijas basketbolists.

Kurucam šī būs pirmā dalība NBA Vasaras līgas turnīrā, jo pagājušajā gadā pirms viņa debijas sezonas latvietim vajadzēja kārtot formalitātes ar viņa iepriekšējo komandu "Barcelona", kas liedza viņam spēlēt.

"Kairijs ir lielisks puisis. Vienkārši patīkami būt apkārt šiem puišiem. Viņi ir lieliski spēlētāji, kuri man daudz iemācīs. Esmu patiešām sajūsmā par gaidāmo sezonu," piebilda Kurucs.

Vasaras līgas turnīrs risināsies Lasvegasā no 5. līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!