Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Hjūstonas "Rockets" otrdien cieta smagu zaudējumu izbraukumā pret Ņūorleānas "Pelicans" vienību, bet Latvijas basketbolists Rodions Kurucs laukumā devās spēles izskaņā.

Hjūstonas komanda ar rezultātu 101:130 (25:30, 25:33, 31:29, 20:38) piekāpās "Pelicans" basketbolistiem.

Rodions Kurucs laukumā devās uz spēles pēdējām 1:46 minūtēm. Cēsnieks divreiz kļūdījās, vispirms atdodot neprecīzu piespēli, bet uzbrukumu vēlāk nespējot noķert bumbu zem groza pēc komandas biedra piespēles. Basketbolists nerealizēja arī vienīgo izpildīto tālmetienu.

"Rockets" pirmās ceturtdaļas vidusposmā vēl atradās vadībā, bet lielāko daļu spēles "Pelicans" uzturēja relatīvi lielu pārsvaru. Pārākums sagrāvē pārtapa ceturtās ceturtdaļas pēdējās sešās minūtēs, kad Ņūorleānas basketbolisti no rezultāta 109:97 trīs minūšu laikā panāca jau 21 punkta pārsvaru.

Hjūstonas komandas labā 25 punktus guva Džons Vols, bet ar 23 punktiem atzīmējās Ēriks Gordons. Savukārt uzvarētāju labā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Brendons Ingrams, bet pa 20 punktiem sakrāja Zaions Viljamsons un Džošs Hārts, kurš arī sagrāba 17 atlēkušās bumbas.

"Rockets" ar 11 panākumiem 24 spēlēs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē, bet "Pelicans" ar 11 uzvarām 23 spēlēs atrodas divas pozīcijas augstāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!