Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs trešdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 11 gūtiem punktiem, kas nepalīdzēja Bruklinas Nets" vienībai" izvairīties no zaudējuma pret stipro Toronto "Raptors" vienību, Kanādas klubam esot pārākam ar rezultātu 115:105 (34:22, 23:28, 33:28, 25:27).

Latvietis spēli sāka pamatpiecniekā un laukumā aizvadīja 19 minūtes, kuru laikā Kurucs guva 11 punktus (4/5 divpunktu metienos, 1/2 trīspunktu metienos), savāca četras atlēkušās bumbas, pa trim reizēm kļūdījās un pārkāpa noteikumus, divreiz atdeva rezultatīvas piespēles, kā arī reizi nobloķēja pretinieku metienu.

"Nets" pretiniekiem no Toronto zaudēja ar viena punktu deficītu, laukumā esot Kurucam.

Latvietim labs padevās tieši pats spēles sākums, kad Kurucs nobloķēja "Raptors" zvaigznes Kaila Laurija metienu, kā arī divus uzbrukumus pēc kārtas pēc caurgājieniem guva punktus no groza apakšas.

Iespējams, skaistākā epizode pienāca trešajā ceturtdaļā, kad 21 gadu vecais latvietis pareizajā brīdī veica kustību bez bumbas un trieca bumbu grozā no augšas atmuguriski.

Spēles laikā uzbrucējs iesaistījās arī mazā konfliktā ar Kavai Lenardu, 2014. gada NBA finālu vērtīgāko spēlētāju. Tiesneši gan basketbolistiem par sīko grūstīšanos tehniskās piezīmes nepiešķīra.

Tieši Lenards bija viens no Toronto vienības uzvaras kaldinātājiem, gūstot 26 punktus un savācot deviņas atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais pretinieku rindās bija Paskāls Siakāms ar 28 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Seržam Ibakam 23 punkti un 12 bumbas zem groziem.

"Nets" komandas līdera lomu uzņēmās D'Andželo Rasels, kurš pretinieku grozā sameta 27 punktus, savukārt Spenceram Dinvidijam 14 punkti.

Bruklinas komandai šis zaudējums apgrūtinājis cīņu par izslēgšanas spēlēm. Komanda uzvarējusi 39 reizes 79 spēļu laikā un atrodas septītajā vietā Austrumu konferencē, bet pozīciju tuvāk pietuvojusies Orlando "Magic" komanda, kurai pēc uzvaras pret Ņujorkas "Knicks" sasniegta tādi pati bilance.

Ārpus izslēgšanas spēļu zonas izkritusi Maiami "Heat" komanda, kas vakar nespēlēja un 78 spēļu laikā triumfējusi 38 reizes. Tieši pret "Heat" basketbolistiem paredzēta "Nets" kluba pēdējā regulārās sezonas tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!