Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas izskaņā pie liela spēles laika svētdien, 9. augustā, tika Rodions Kurucs, bet viņa pārstāvētā vienība Bruklinas "Nets" ar 129:120 (45:24, 29:39, 24:31, 31:26) pieveica Rietumu konferences vicellīderi Losandželosas "Clippers".

Līdz ar uzvaru "Nets" sev nodrošināja septīto vietu NBA Austrumu konferences noslēguma kopvērtējumā un "play off" pirmajā kārtā tiksies ar pašreizējo NBA čempionvienību Toronto "Raptors".

Kurucs maču sāka "Nets" pamatsastāvā, nospēlēja 31:01 minūti, kuras laikā guva septiņus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un pārtvēra vienu pretinieku piespēli, taču pieļāva arī četras kļūdas un nopelnīja divas piezīmes. Latviešu basketbolists realizēja vienu no četriem tālmetieniem un abus divpunktu metienus.

Bruklinas komanda bija vadībā praktiski visu spēles gaitu, tikai divreiz trešajā ceturtdaļā "Clippers" spēja izlīdzināt rezultātu. "Nets" rindās labākais bija Kariss Leverts,kurš guva 27 punktus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, 25 punktus guva Džo Hariss, 21 punktus Taileram Džonsonam, 19 punkti Garetam Timplam, bet Džarets Alens guva 16 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas. "Clippers" sastāvā rezultatīvākais ar 39 punktiem bija Kavi leonards, 18 punktus guva Lū Viljamss, 15 punktus – Markuss Moriss, bet 14 punktus – Teranss Mans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!