Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien iemeta astoņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā un sekmēja Bruklinas "Nets" komandas septīto uzvaru pēc kārtas, savukārt Dāvim Bertānam deviņi punkti graujošā Sanantonio "Spurs" uzvarā.

"Nets" viesos ar 96:93 (22:27, 18:12, 31:32, 25:22) pārspēja Čikāgas "Bulls".

Šī ir pirmā reize kopš 2013. gada janvāra, kad "Nets" uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas.

Kā jau pēdējos mačos ierasts, Kurucs arī šo spēli sāka "Nets" starta pieciniekā. Latvijas basketbolists trešdien laukumā pavadītajās 23 minūtēs grozā raidīja visus trīs divpunktu metienus un abus "sodiņus", kamēr abi viņa izpildītie trejači lidoja grozam secen. Vēl Kuruca rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un divas piezīmes.

"Nets" komandas sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija laukumā no rezervistu soliņa nākušais Spensers Dinvidijs, kamēr 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Džerets Alens.

Savukārt "Bulls" rindās 24 punktus iemeta Kriss Dans, bet 16 punkti un 11 atlēkušās bumbas Bobijam Portisam.

Kurucs četrus no saviem astoņiem punktiem guva ar bumbas triecieniem grozā no augšas, bet lielāko daļu - sešus punktus - viņš iemeta otrajā puslaikā. Tiesa, Latvijas basketbolists nebija laukumā noslēdzošajās pamatlaika minūtēs, kad risinājās izšķirošie notikumi.

"Nets" debitants laukumu atstāja nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz beigām, kad "Bulls" atradās vadībā ar 91:90, tomēr noslēgumā "Nets" nospēlēja pārliecinošāk un izcīnīja jau septīto uzvaru pēc kārtas.

Bruklinas komanda ar 15 uzvarām 33 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr astotajā pozīcijā esošajai Orlando "Magic" ir 14 panākumi 30 mačos. Savukārt "Bulls" ar septiņām uzvarām 32 spēlēs ir Austrumu konferences vājākā vienība.

Nākamo maču "Nets" aizvadīs piektdien, kad uzņems spēcīgo Indiānas "Pacers".

Dāvis Bertāns trešdien iemeta deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā Sanantonio "Spurs" komanda viesos ar rezultātu 129:90 (31:24, 35:20, 38:33, 25:13) sagrāva Orlando "Magic".

"Spurs" šī bija sestā uzvara pēdējo septiņu maču laikā, kas ļauj atkal aktīvi iesaistīties cīņā par "play-off ".

Bertāns trešdien laukumā nāca no rezervistu soliņa un 15 minūtēs grozā raidīja visus trīs tālmetienus. Vēl latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda un divas piezīmes.

Sanantonio komandas sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kamēr 18 punkti no rezervistu soliņa nākušajam itālim Marko Belinelli.

Savukārt "Magic" labā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Derils Džerards Ogustins.

"Spurs" šajā spēlē izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, jo jau pirmajā ceturtdaļā viesu pārsvars tuvojās desmit punktiem, bet pirmā puslaika izskaņā tas pārsniedza jau 20 punktus.

Otrajā puslaikā Sanantonio klubs spēja iegūt gandrīz 40 punktu pārsvaru.

"Spurs" ar 17 uzvarām 32 spēlēs Rietumu konferencē atrodas desmitajā vietā, kamēr astotajā pozīcijā esošajai Memfisas "Girzzlies" ir 16 panākumi 30 mačos. "Magic" tikmēr ar 14 uzvarām 30 cīņās ir Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs piektdien, kad uzņems Minesotas "Timberwolves".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!