Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā un palīdzēja viņa pārstāvētajai Bruklinas "Nets" komandai izbraukumā ar rezultātu 145:142 (34:30, 28:24, 23:40, 46:37, 14:11) pagarinājumā uzvarēt spēcīgo Hjūstonas "Rockets".

"Nets" vienībai tā bija trešā uzvara pēdējo četru maču laikā, kas ļāvis nostabilizēties Austrumu konferences pirmajā astoņniekā.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā iemeta septiņus no desmit divpunktu metieniem, bet abi viņa trejači lidoja grozam secen. Vēl Latvijas basketbolista kontā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas un sešas piezīmes, kas maču lika noslēgt vēl pirms pagarinājuma.

"Nets" sastāvā ar 33 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm atzīmējās no rezervistu soliņa nākušais Spensers Dinvidijs, kamēr lielisku maču aizvadīja Džerets Alens - 20 punkti un 24 atlēkušās bumbas. Vēl uzvarētājiem 22 punktus guva Demare Kerols.

Savukārt "Rockets" rindās 58 punktus iemeta pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Džeimss Hārdens, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet pa 20 punktiem pievienoja Ēriks Gordons un Entonijs Leons Takers, kuram arī desmit bumbas zem groziem.

Šī jau ir otrā spēle pēc kārtas, kad Hārdens gūst vismaz 50 punktus.

Abas vienības kopumā aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, bet "Rockets" komandai tieši trešajā ceturtdaļā izdevās pārņemt iniciatīvu un iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru.

Vēl piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Rockets" atradās vadībā ar drošo 115:101, bet tieši Kuruca un Dinvidija saspēle sāka atspēlēšanos, jo viņi, viens otram piespēlēdami, divos uzbrukumos pēc kārtas katrs guva pa diviem punktiem. Savukārt neizšķirtu 8,4 sekundes pirms beigām ar tālmetienu panāca Dinvidijs (131:131). Dažas sekundes iepriekš Kurucs bija nopelnījis savu sesto piezīmi, tāpēc spēle viņam bija noslēgusies.

Savukārt pagarinājumā "Rockets" izvirzījās vadībā ar 142:135, tomēr pēdējā pusotrā minūtē "Nets" pamanījās gūt desmit punktus pēc kārtas un gūt negaidītu uzvaru.

"Nets" ar 23 uzvarām 46 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr "Rockets" ar 25 panākumiem 44 cīņās ir piektā Rietumos.

Nākamo cīņu "Nets" aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Orlando "Magic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!