Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs katrā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē cenšas ieviest laukumā vairāk enerģiju, uzskata uzbrucējs.

Kā ziņojām, Kurucs pirmdien guva 12 punktus, atkārtojot savu karjeras gūto punktu rekordu, bet "Nets" piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, ar 97:99 piekāpjoties Klīvlendas "Cavaliers" vienībai.

"Katru spēli smagi strādāju un cenšos izmantot savas minūtes lietderīgi," pēc mača ASV žurnālistiem sacīja Kurucs. "Mana loma ir palīdzēt komandas biedriem ieviest enerģiju laukumā un to es cenšos darīt ik maču. Jūtu, ka varu spēlēt šajā līmenī un palīdzēt komandas biedriem."

Kurucs laukumā pavadīja 13 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva 12 punktus, sakrāja četras atlēkušās bumbas, no kurām divas uzbrukumā, un pārtvēra vienu bumbu.

Latvijas basketbolists iemeta sešus no astoņiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām abus tālmetienus. Vēl viņam arī viena kļūda un divas personīgās piezīmes.

"Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons uzslavēja Latvijas basketbolistu, kurš laukumā daudz strādājot. "Viņš smagi cīnās un spēlē ļoti enerģiski. Šajā duelī viņš mainīja spēli un pagrieza to mums labvēlīgā gultnē - tā ir laba zīme mūsu komandai. Protams, esam vīlušies par zaudējumu, taču ir pozitīvi, ka Kurucs spēj demonstrēt labu sniegumu šajā līmenī."

Tāpat Atkinsons izteicās, ka Kurucam ir visas iespējas kļūt par stabilu "Nets" spēlētāju. "Mums jāapsver, cik minūtes viņš var spēlēt, tomēr domāju, ka Kurucs var kļūt par stabilu vienības basketbolistu. Viņš šobrīd noteikti ir pelnījis aizvadīt NBA mačus."

Kurucs līdz šim 12 punktus bija guvis arī sezonas ievadā pret Indiānas "Pacers" komandu, kas ir viņa gūto punktu rekords.

Kurucs pirms tam NBA spēlē nebija piedalījies jau kopš 16.novembra, taču šobrīd viņš aizvadījis jau pēdējās divas spēles, turklāt iepriekšējā pret Vašingtonas "Wizards" guva astoņus punktus.

"Nets" vienība pašlaik cietusi septiņus zaudējumus pēc kārtas.

Kurucs šosezon Bruklinas "Nets" sastāvā piedalījies deviņās NBA cīņās, vidēji iemetot 7,3 punktus un izcīnot 3,3 atlēkušās bumbas. Savukārt Attīstības līgā viņš četrās spēlēs vidēji iemetis 9,5 punktus un izcīnījis 5,8 atlēkušās bumbas.

"Nets" ar astoņām uzvarām 25 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11.vietu, kamēr "Cavaliers" ar pieciem panākumiem 23 cīņās ir 13.pozīcijā Austrumos.

"Nets" nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems Oklahomasitijas "Thunder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!