Foto: F64

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē laukumā pabija neilgu laiku un punktus neguva, taču viņa pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" izcīnīja uzvaru.

Kuruca pārstāvētā "TD Systems Baskonia" viesos ar 77:73 (17:16, 16:19, 19:19, 25:19) uzvarēja Seviljas "Real Betis".

Latviešu basketbolists laukumā pavadīja sešas ar pusi minūtes, kuru laikā grozam neuzbruka, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un maču noslēdza ar pozitīvu +/- rādītāju 2.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva Pjeria Henrijs, bet vēl 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Alekss Pīterss. Seviljas vienībā pa 12 punktiem guva Niks Kejs un Terenss Kempbels.

Citā spēlē Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" viesos ar 80:85 (21:19, 14:17, 27:23, 18:26) piekāpās "Manresa".

Žagars bija spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Badalonas komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Po Rivass, bet par punktu mazāk iemeta Ksavi Lopess-Arostegi. "Manresa" rindās 18 punkti Skotam Ītertonam.

Komandas Covid-19 dēļ ACB turnīrā aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. "Barcelona" ar desmit panākumiem 13 mačos ieņem trešo vietu, Kuruca pārstāvētā Vitorijas komanda ar desmit uzvarām 14 cīņās ir ceturtā, "Joventut" uzvarējusi astoņās no 12 spēlēm un ir septītā, bet Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar septiņiem panākumiem 13 dueļos ieņem astoto vietu starp 19 komandām.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!