Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolistu Anžeja Pasečņika un Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas trešdien aizvadīja pirmās pārbaudes spēles Orlando pirms NBA sezonas noslēguma turnīra, gan Vašingtonas "Wizards" vienībai, gan Bruklinas "Nets" piedzīvojot zaudējumus.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar rezultātu 68:99 piekāpās Ņūorleānas "Pelicans" basketbolistiem.

Kurucs spēlē nāca no rezervistu soliņa un lielāko daļu mača pavadīja centra pozīcijā, kurā viņu pirmo reizi izmēģināja šajā jūlijā aizvadītos "Nets" komandas treniņos.

Cēsnieks laukumā pavadīja 20:00 minūtes, kurās viņš sakrāja desmit punktus (2/3 divpunktu metienos, 2/5 trīspunktu metienos), piecas atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas bumbas, vienu bloķētu metienu un rezultatīvu piespēli. Kurucs gan arī četras reizes kļūdījās, četrreiz pārkāpa noteikumus, bet, viņam esot laukumā, Bruklinas klubs pretiniekiem piekāpās ar 17 punktu deficītu.

Basketbolists īpaši veiksmīgi izcēlās trešās ceturtdaļas izskaņā, kad Kurucs pēc veiksmīgas darbības aizsardzībā vienatnē aizskrēja ātrajā uzbrukumā, triecot bumbu grozā no augšas, bet nākamajā uzbrukumā realizēja trīspunktu metienu.

Rezultatīvākie uzvarētāju komandas labā ar 14 punktiem bija Nikīls Aleksandrs-Vokers un Ītvons Mors, bet "Nets" labā 11 punktus sakrāja Džanans Musa, savukārt ar desmit punktiem atzīmējās arī Kariss Laverts un Džerets Alens.

Bruklinas komandai noslēguma turnīrā centra pozīcijā nevar palīdzēt Deandrē Džordans, kurš jūlija sākumā inficējās ar Covid-19, kā arī savainotais Nikolass Klakstons. Tādējādi tās rindās starp nomināliem centra spēlētājiem palicis vien Alens.

Savainojumu nomākta ir arī Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" vienība, kas ar rezultātu 82:89 zaudēja Denveras "Nuggets" klubam.

Pasečņiks spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, 16:58 minūtēs izceļoties ar septiņiem punktiem (3/6 divpunktu metienos, 0/1 trīspunktu metienos, 1/2 soda metienos), piecām bumbām zem groziem, divām rezultatīvām piespēlēm, divām piezīmēm un vienu kļūdu. Centra pozīcijas basketbolista plus/mīnus šajā spēlē bija -7.

Denveras komandas labā 22 punktus guva Trojs Danielss, bet ar 16 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un sešiem bloķētiem metieniem kluba līdzjutējus priecēja pirmgadnieks Bols Bols, kurš pēdas savainojuma dēļ regulārajā sezonā nemaz nepiedalījās.

Zaudētāju rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Rui Hačimura. Jau ziņots, ka "Wizards" pārstāvis Dāvis Bertāns izlēma noslēguma turnīrā nepiedalīties veselības nolūku dēļ.

NBA mači pēc Covid-19 radītā pārtraukumā atsākās tieši trešdien, astoņām komandām tiekoties četrās pārbaudes spēlēs. Vēl Losandželosas "Clippers" pirmajā spēlē ar rezultātu 99:90 apspēlējot nosacītos mājiniekus Orlando "Magic", bet vakara pēdējā spēlē Maiami "Heat" ar rezultātu 104:98 pieveicot Sakramento "Kings".

Katrā no šīm spēlēm ceturtdaļas ilgs vien desmit minūtes ierasto 12 minūšu vietā.

Ceturtdien pirmo reizi laukumā Orlando dosies arī Kristaps Porziņģis, kurš ar Dalasas "Mavericks" basketbolistiem spēkosies pret Losandželosas "Lakers" vienību. Savukārt NBA noslēguma turnīrs tiks uzsākts 31. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!