Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" šajā sezonā cīnās ar pārliecības trūkumu, tāpēc viņš sācis konsultēties ar sporta psihologu, viņš pastāstīja intervijā "nypost.com".

Kurucs sezonas pirmajā pusē esot baidījies izdarīt metienus pa grozu, tāpēc tika nosūtīts uz NBA Attīstības līgas ("G līgas") komandu Longailendas "Nets". Tagad viņš sāk atgūt pārliecību un metienus realizē ar pietiekami augstu precizitāti, kad tiek izlaists laukumā.

"Viss bija manā galvā. Tās bija mentālas problēmas," stāstīja Kurucs. "Es neizdarīju tik daudz metienus, jo mana problēma bija pārliecības trūkums. Kad tiku nosūtīts uz "G līgu", treneris Kenijs Etkinsons man teica, lai izdaru brīvus metienus. To arī darīju. Katru reizi, kad ir iespēja, metu pa grozu."

Kā raksta "New York Post", "Nets" komandas darbinieki atzina, ka Kurucs neizskatījās pēc sevis sezonas sākumā. Viens no cilvēkiem esot teicis: "Mums viņš rūp, mēs ar viņu runājam un aktualizējam problēmu." Kuruca prātu nodarbināja notikumi privātajā dzīvē, jo septembra sākumā viņš īslaicīgi tika arestēts par jūnijā pastrādātu uzbrukumu savai draudzenei. Viņam četras reizes nācās doties uz tiesas sēdēm, un viņš neslēpj, ka tas viņu iespaidoja.

"Tagad atkal esmu gatavs, " viņš teica. "Es strādāju ar sporta psihologu. Es strādāju ar sevi un cenšos saprast, ko komanda no manis vēlas, ko man darīt, kad laukumā esmu nenosegts. Cenšos lasīt spēli un pieņemt pareizos lēmumus."

Etkinsons arī uzsvēra pārliecības trūkuma ietekmi uz Kurucu. Latvietis ļoti pārdzīvoja neveiksmes, bet tagad situācija esot uzlabojusies.

"Mēs zinām, cik svarīgs ir ceturtā numura pozīcijas spēlētājs, kurš var trāpīt metienus. Ja viņš kļūs par stabilu metienu realizētāju, tad viņš būs ļoti vērtīgs spēlētājs," pauda Etkinsons.

Kurucs šajā sezonā 32 NBA spēlēs laukumā pavadījis vidēji 13,3 minūtes, kuru laikā guvus 4,8 punktus un izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas. Viņš realizē 46,3 % no tālmetieniem, bet kopumā no spēles latvietis met ar 49,1% precizitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!