Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien guva 19 punktus Starptautiskās Basketbola federācija (FIBA) Čempionu līgas otrā posma trešajā spēlē, taču neglāba Strasbūras SIG komandu no zaudējuma.

Kuruca pārstāvētā un Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Strasbūras vienība viesos ar rezultātu 80:81 (16:19, 21:19, 26:17, 17:26) zaudēja Jeruzalemes "Hapoel", kuras sastāvā četrus punktus guva Mareks Mejeris.

Uzvaru mājiniekiem pamatlaika pēdējā sekundē izrāva Levi Rendolfs, kurš ar precīzu metienu no soda laukuma panāca 81:80.

Kurucs aizvadīja savu rezultatīvāko maču Strasbūras komandā, 35 minūšu un 19 sekunžu laikā grozā raidot sešus no desmit divpunktu metieniem, divus no trīs tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu. Cēsnieks arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, četrreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra trīs bumbas un iekrāja 22 efektivitātes koeficienta punktus, strasbūriešiem ar viņu laukumā iemetot tikpat punktu, cik ielaižot.


Mejeris 27 minūtēs un 49 sekundēs realizēja divus no trīs divpunktu metieniem, netrāpīja abus tālmetienus, izcīnīja trīs bumbas zem groziem, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, tika pie negatīva +/- rādītāja (-2) un sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Kurucs viesu rindās bija otrs rezultatīvākais un produktīvākais aiz Markusa Kīna, kurš guva 20 punktus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles. Mājiniekiem ar 28 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Zeks Henkinss.

Trešdien šajā apakšgrupā būs cits Francijas un Izraēlas komandu duelis, Dižonas DJA tiekoties ar Holonas "Hapoel".

I apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs ir abām latviešu pārstāvētajām komandām, vienu uzvaru divos mačos guvusi Dižonas vienība, bet abās aizvadītajās cīņās zaudējis Holonas klubs.

Savukārt Jānis Strēlnieks K apakšgrupas spēlē guva desmit punktus, palīdzot Atēnu AEK mājās ar rezultātu 82:72 (14:25, 21:17, 24:23, 23:7) pārspēt Limožas CSP.

Strēlnieks, spēlējot 24 minūtes un 52 sekundes, grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Latvietim arī bija piecas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, divas kļūdas, divas pārtvertas bumbas, pozitīvs +/- rādītājs (+5) un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem 21 punkts un deviņas rezultatīvas piespēles bija Akilam Mičelam, kuram ar 20 punktiem piebalsoja Aizija Mailss. Pretiniekiem 20 punkti, septiņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles bija Džeivonam Greivsam.

K apakšgrupā pa divām uzvarām divās un trīs spēlēs ir Malagas "Unicaja" un AEK komandām, viens panākums divos mačos ir Stambulas "Galatasaray" basketbolistiem, bet visās trīs cīņās zaudējusi CSP.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājas noskaidrosies dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!