Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ceturtdien zaudēja Eirolīgas noslēdzošās kārtas mačā, kas Stambulas "Fenerbahce" ļāva sasniegt izslēgšanas turnīru, bet Rolandam Šmitam un Kauņas "Žalgiris" deva iespēju saglabāt cerību par iekļūšanu "play-off".

Pirms noslēdzošās kārtas vietu izslēgšanas turnīrā jau bija nodrošinājušas sešas Eirolīgas komandas, bet par atlikušajām divām ceļazīmēm cīņu turpināja "Fenerbahce", "Baskonia" un "Žalgiris".

"Fenerbahce", lai sasniegtu "play-off", pietika ar Vitorijas komandas zaudējumu, kamēr "Žalgiris" nepieciešama uzvara piektdien paredzētajā mačā pret Minhenes "Bayern". Ja Kauņas vienība pēdējā spēlē piedzīvos neveiksmi, tad ceturtdaļfinālā iekļūs "Baskonia".

"Baskonia" ceturtdien viesos ar rezultātu 78:86 (11:19, 22:26, 22:21, 23:20) piekāpās turnīra līdervienībai Pirejas "Olympiakos".

Pirejas komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem un desmit bumbām zem groziem bija Saša Vezenkovs, kamēr Vitorijas komandā ar 29 punktiem izcēlās Markuss Hovards.

Kurucs laukumā bija nepilnas trīs minūtes, kuru laikā guva vienu no diviem soda metieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izprovocēja vienu sodu un sakrāja efektivitātes koeficientu divi.

Tikmēr Stambulas vienība izbraukumā ar rezultātu 89:91 (21:15, 18:26, 18:16, 22:22, 10:12) pagarinājumā atzina Belgradas "Crvena zvezda" pārākumu.

Mājinieku panākumu sekmēja Fakundo Kampaco un Ognjens Dobričs, kuri guva attiecīgi 24 un 22 punktus. Stambulas komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Džonatans Motlijs.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!