Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" otrdien izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas 31.kārtas mačā, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 93:87 (25:24, 19:24, 24:19, 25:20) guva virsroku pār Berlīnes "Alba" basketbolistiem.

Kurucs laukumā bija 28 sekundes, statistikas ailēs neatzīmējoties.

Karjeras labāko spēli uzvarētāju rindās aizvadīja igauņu centra spēlētājs Maiks Kalevs Kotsars, kurš guva 23 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un sakrāja 40 efektivitātes koeficienta punktus, kas viņam ļauj pretendēt uz kārtas vērtīgākā basketbolista balvu. Deriuss Tompsons piebalsoja ar 21 punktu, 11 rezultatīvām piespēlēm, septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un efektivitātes koeficientu 38.

Viesu rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Maodo Lo.

"Baskonia" ar 16 uzvarām 31 mačā ieņem astoto vietu, par vienas uzvaras tiesu apsteidzot Rolanda Šmita pārstāvēto Kauņas "Žalgiris", kas 31.kārtas spēli aizvadīs trešdien. "Alba" ar deviņām uzvarām ir priekšpēdējā, 17.pozīcijā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!