Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 123:121 izbraukumā pārspēja Sakramento "Kings".

Šajā uzvarā lielu lomu spēlēja arī Kurucs, kurš laukumā pavadīja 32:32 minūtes. Šajā laikā viņš guva sešus punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem, bet aizmeta garām visus piecus tālmetienus. Latvieša kontā arī divas pārtvertas bumbas un divi bloķēti metieni, viena kļūda un divas piezīmes, bet "+/-" koeficients viņam bija +13.

Rezultatīvākais "Nets" rindās bija D'Andželo Rasels, kurš guva 44 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, savukārt 14 punktus guva Rondejs Holiss-Džefersons. "Kings" rindās De'Ārons Fokss izcēlās ar 27 punktiem un deviņām piespēlēm, savukārt Mārvins Beglijs iekrāja 28 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā "Kings" ieguva desmit punktu pārsvaru (32:22), un turpinājumā šo pārsvaru mājinieki palielināja. Trešās ceturtdaļas izskaņā "Nets" bija iedzinējos pat ar 72:100, taču teicami aizvadīta pēdējā ceturtdaļa nostādīja Bruklinas komandu uzvaras pozīcijā. Fokss ar diviem soda metieniem rezultātu izlīdzināja, taču pēdējā uzbrukumā Holiss-Džefersons izrāva savai komandai uzvaru ar precīzu caurgājienu.

Šī "Nets" bija lielākā atspēlēšanās kluba vēsturē, jo iepriekš komanda ne reizi nebija uzvarējusi, kad mača laikā bijusi iedzinējos ar 25 punktu deficītu, liecina ESPN statistika.

Tādējādi "Nets" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Tādējādi "Nets" izcīnīja savu 37. uzvaru šajā sezonā, taču viņu kontā ir arī 36 zaudējumi, un šī bilance dod septīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!