Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bruklinas "Nets", otrdien pārspējot līgas līderi Milvoku "Bucks", bukmeikeru vērtējumā guvuši vispārsteidzošāko uzvaru kādā NBA spēlē kopš 1993. gada, ziņo medijs ESPN.

Jau ziņots, ka Bruklinas "Nets" klubs, kuram šajā spēlē nevarēja palīdzēt deviņi no tās vadošajiem basketbolistiem, ar rezultātu 119:116 pieveica Austrumu konferences flagmani Milvoku "Bucks". "Nets" komandas pamatpiecniekā vien piekto reizi šosezon devās arī Kurucs, kurš atzīmējās ar desmit punktiem.

Lielā atšķirība abu komandu sastāvos lika bukmeikeriem "Bucks" komandu novērtēt kā šīs spēles favorītu, kuram būtu jāuzvar ar 19,5 punktu pārsvaru, ziņo ESPN.

Tādējādi Bruklinas kluba uzvara ir lielākā sensācija NBA kopš 1993. gada 6. aprīļa, kad Dalasas "Mavericks" vienība ar rezultātu 109:107 izbraukumā pieveica Sietlas "Supersonics" basketbolistus. Tobrīd "Mavericks" komanda bija pārliecinoši vājākā līgā, izcīnot astoto uzvaru 72 spēļu laikā, bet "Supersonics" 1992./1993. gada sezonas izslēgšanas spēlēs sasniedza Rietumu konferences finālu.

"Bucks" komandu sestdien pieveica arī Hjūstonas "Rockets" basketbolisti, kuri Orlando "burbulī" uzturas vienā viesnīcā ar Bruklinas vienību. "Nets" basketbolisti pēc spēles atklāja, ka Hjūstonas kluba pārstāvji, kurus spēlētāji satika pie viesnīca baseina, dalījušies ar padomu, kā pieveikt Milvoku vienību.

"Viņi mums teica to pašu, ko mūsu treneri: ""Bucks" ļauj izmest daudz trīspunktnieku. Jums jābūt gataviem tos mest un trāpīt." Vairākus netrāpījām, bet nedrīkst beigt mest. Tā arī darījām," medijam "New York Post" skaidroja saspēles vadītājs Kriss Čioza.

Bruklinas komanda pirmajā puslaikā realizēja 14 no 32 tālmetieniem, uzstādot jaunu komandas rekordu šosezon, bet spēlē kopumā trāpīja 21 no 57 trīspunktniekiem.

"Nets" pēc pirmā triumfa noslēguma turnīrā ar 32 uzvarām 67 spēlēs pakāpusies uz septīto vietu Austrumu konferencē, bet "Bucks" ar 54 panākumiem 68 mačos joprojām ir pirmajā vietā visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!