Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolistu Rodionu Kurucu pēc trešdien aizvadītās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēles slavēja Bruklinas "Nets" komandas biedrs Garets Templs, kurš uzsvēra, ka Kurucs jau treniņos veiksmīgi pildījis centra pozīcijas basketbolista pienākumus, vēstīts "Nets" mājaslapā.

Jau ziņots, ka Bruklinas "Nets" trešdien ar rezultātu 68:99 piekāpās Ņūorleānas "Pelicans" basketbolistiem. Savukārt Kurucs lielāko daļu spēles pavadīja centra pozīcijā, 20 minūšu laikā atzīmējoties ar desmit punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Komandas galvenais treneris Žaks Vons pēc spēles žurnālistiem atzina, ka vēlējies izmēģināt Kurucu centra pozīcijā, kur viņš varētu būt noderīgs, jo klubam pietrūkst augumā gari spēlētāji.

Savukārt atzinīgus vārdus cēsniekam veltīja veterāns Garets Templs, kurš jau pirms pāris nedēļām medijiem atzina, ka Kurucs, spēlējot centra pozīcijā, ievērojami palīdzēts "Nets" komandai.

"Rodi nospēlēja ļoti labi," pēc mača teica Templs. "Mums ir tāds sastāvs, ka viņam daudz vajadzēs spēlēt piektā numura pozīcijā. Viņš šajā pozīcijā izcelsies ar savu enerģiju, savāktajām atlēkušajām bumbām, uzliktiem aizsegiem un trīspunktu metieniem. Treniņos viņš kā piektais numurs spēlējis ļoti labi. Arī šonakt viņš paveica labu darbu."

Bruklinas komandai noslēguma turnīrā centra pozīcijā nevar palīdzēt Deandrē Džordans, kurš jūlija sākumā inficējās ar Covid-19, kā arī savainotais Nikolass Klakstons. Tādējādi tās rindās starp nomināliem centra spēlētājiem palicis vien komandas pamatcentrs Džerets Alens.

NBA mači pēc Covid-19 radītā pārtraukumā atsākās tieši trešdien, astoņām komandām tiekoties četrās pārbaudes spēlēs. Katrā no šīm spēlēm ceturtdaļas ilgs vien desmit minūtes ierasto 12 minūšu vietā.

Ceturtdien pirmo reizi laukumā Orlando dosies arī Kristaps Porziņģis, kurš ar Dalasas "Mavericks" basketbolistiem spēkosies pret Losandželosas "Lakers" vienību. Savukārt NBA noslēguma turnīrs tiks uzsākts 31. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!