Foto: DELFI

Iepriekšējās sezonas valsts trešā labākā komanda "Valmiera" trešdien bronzas dueļa atkārtojumā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīra regulārā čempionāta mačā ar 85:68 (21:25, 25:14, 13:15, 26:14) savā laukumā pieveica "Barons kvartāls" vienību.

Spēles pirmo daļu labāk aizvadīja aizvadītās sezonas ceturtais labākais klubs "Barons kvartāls", kas vēl otrās ceturtdaļas sākumā vēl atradās vadībā ar 27:26, taču mājiniekiem no Valmieras laika posmu līdz puslaika pārtraukumam izdevās aizvadīt krietni labāk, atpūtā ejot ar 46:39 sev par labu.

Otrā puslaika pirmajā pusē ritēja līdzīga cīņa, turklāt "Barons kvartāls" izdevās samazināt rezultāta starpību. Tomēr mača lūzuma punkts pienāca noslēdzošās ceturtdaļas vidū, kad "Valmiera" no 66:63 spēja panākt 78:65, svaru kausus noliecot krietni sev par labu. Šis izrāviens arī palīdzēja valmieriešiem gūt trešo uzvaru trīs LBL spēlēs, bet "Barons kvartāls" komandai šis ir trešais zaudējums trīs mačos.

Rezultatīvākais valmieriešu rindās bija Māris Ziediņš, kurš guva 18 punktus, turklāt izcīnīja 13 bumbas zem groziem. Savukārt ar 16 punktiem viņam piebalsoja šīs sezonas "Valmieras" jaunieguvums Kristaps Dārgais, bet 14 punkti Jāņa Kaufmaņa kontā.

Tikmēr "Barons kvartāls" labā ar 15 punktiem izcēlās Jēkabs Rozītis, bet 14 punktus iemeta Agnis Čavars.

Savukārt citā trešdienas LBL mačā vicečempioni "Ventspils" savā laukumā ar 75:53 (26:11, 21:12, 15:15, 13:15) pārliecinoši pārspēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus. Šo spēli tiešraidē translēja portāls "Delfi".

Visu mača gaitu kontrolēja ventspilnieki, kuri trešās ceturtdaļas ievadā panāca graujošo 51:23. Tomēr turpinājumā abas komandas punktus guva līdzvērtīgi, turklāt noslēdzošajā ceturksnī labāki pat bija "Liepāja"/"Triobet", kas samazināja rezultāta starpību, taču mača liktenis jau bija izšķirts pirms tam.

Rezultatīvākais "Ventspils" rindās bija Jānis Timma, kuram 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt 17 punktus guva Ronalds Zaķis.

Tikmēr liepājnieku rindās ar 14 punktiem izcēlās Lauris Blaus.

Pateicoties uzvarai, "Ventspils" turpina LBL turnīrā cīnīties bez zaudējumiem trīs spēlēs trīs uzvaras un ar "Valmieru" tiek dalīts līderes gods. Savukārt Liepājas komandai šis bija pirmais zaudējums un tagad tai ar "Jēkabpili" ir divas uzvaras trīs mačos, kas dod dalītu trešo vietu sacensību kopvērtējumā. Pirmo piecinieku noslēdz "Jūrmala"/"Fēnikss", kam divas uzvaras četrās spēlēs, bet pēc tam ar vienu uzvaru trīs mačos seko uzreiz trīs vienības - "Jelgava", "Latvijas Universitāte" un "Saldus", tikmēr biznesa augstskola "Turība" četrās spēlēs tikusi pie viena panākuma.

No klubiem, kas LBL šosezon aizvadījušas kaut vienu spēli, "Barons kvartāls" ir vienīgā vienība, kas joprojām nav tikusi pie panākumiem, līdz ar to kopvērtējumā tā ieņem desmito vietu.

No 12 komandām pašlaik turnīrā nav iesaistījusies Latvijas U-18 izlase un valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!