Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Pieredzējušais Grieķijas basketbolists Niks Kalatess pārcēlies no Spānijas komandas "Barcelona" uz Stambulas "Fenerbahce", otrdien pavēstīja viņa jaunais klubs.

33 gadus vecais basketbolists ar Stambulas vienību noslēdzis līgumu uz diviem gadiem.

Kalatess iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja "Barcelona" un aizvadītajā sezonā Spānijas vienības rindās viņš laukumā devās 29 ULEB Eirolīgas spēlēs, kurās vidēji guva 7,3 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un 6,4 reizes rezultatīvi piespēlēja, bet Spānijas augstākajā līgā viņš caurmērā guva 5,7 punktus, izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu un izdarīja 5,3 rezultatīvas piespēles.

Grieķijas basketbolists četrās no pēdējām piecām Eirolīgas sezonām bija labākais piespēlētājs, kā arī ar kopā sakrātām 1711 rezultatīvām piespēlēm viņš ir visu laiku labākais piespēlētājs Eirolīgā. Tāpat viņš ir otrs labākais basketbolists ar visvairāk pārtvertajām bumbām (367 pārtvertās bumbas).

Karjeras laikā Kalatess astoņas sezonas pārstāvējis Grieķijas klubu Atēnu "Panathinaikos", bet pa divām sezonām spēlējis Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienībā un Nacionālās basketbola asociācijas komandā Memfisas "Grizzlies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!