Foto: F64

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Kristaps Porziņģis izmantojis sezonas pārtraukumu, svētdien ar tiešo lidojumu atgriežoties dzimtajā Liepājā, ziņo laikraksts "Kurzemes Vārds".

Liepājas lidosta svētdien apkalpoja starptautisko civilo reisu ASV – Latvija – Dānija, kurš tika izpildīts ar gaisa kuģi "Bombardier Global 6000". Ar šo reisu uz Liepāju atlidojuši divi pasažieri. Pēc interneta vietnes "flightradar24.com" informācijas, lidmašīna bija atlidojusi no Dalasas. "Kurzemes Vārda" rīcībā ir neoficiāla informācija, ka viens no pasažieriem bija NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Lidmašīna gaisā pacēlusies sestdien, pulksten 14.03 pēc Dalasas laika, bet Liepājā piezemējusies svētdienas rītā, pulksten 7.54. Lidojums kopā ilga deviņas stundas un 51 minūti.

Tik tāls lidojums lidostā apkalpots līdz šim nebija – atzīst SIA "Aviasabiedrība Liepāja" valdes loceklis Agris Sprūde. Viņš pastāsta, ka aprīlī Liepājas lidosta apkalpojusi trīs privātus lidojumus, ar kuriem mājās nogādāti repatrianti.

Jebkuru Latvijas robežu šķērsojušo pasažieri, arī svētdien, lidostā robežsardze brīdina par nepieciešamību ievērot četrpadsmit dienu pašizolāciju, atlidojušie paraksta dokumentu, ka šo laiku atradīsies savā noteiktajā adresē, uzsver "Kurzemes Vārds".

NBA par sezonas pārtraukumu 11. martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Drīz vien pēc tam līgas vadība informēja klubus, ka basketbolisti no citiem kontinentiem nevar pamest Ziemeļameriku. Šī iemesla dēļ ASV uzturējušies Vašingtonas "Wizards" pārstāvji Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns, kā arī Bruklinas "Nets" basketbolists Rodions Kurucs.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība pirmdien lēma, ka, sākot ar 8. maiju, ikvienai līgas komandai būs iespēja aizvadīt treniņus savā arēnā, taču ikvienam iesaistītajam būs jāievēro konkrēti noteikumi.

Savukārt Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" vienības īpašnieks Marks Kubans iestājies par sezonas atsākšanu bez līdzjutēju klātbūtnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!