Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrajā kārtā uzvaru ceturtajā spēlē guva Losandželosas “Lakers”, tādējādi sperot soli pretī NBA pusfinālam jeb Rietumu konferences finālam.

NBA “play off” otrās kārtas sērijas ceturtajā mačā “Lakers” pēdējā ceturtdaļā ar grūtībām nosargāja vairāk nekā 20 punktu pārsvaru un ar 110:100 pieveica Hjūstonas “Rockets”, sērijā panākot 3-1. Sērijas līdz četrām uzvarām piektais mačs risināsies sestdien, bet piektdien sev vietu Rietumu konferences finālā var nodrošināt cita Losandželosas komanda “Clippers”, kas ir vadībā 3-1 sērijā pret Denveras “Nuggets”.

Pēdējā ceturtdaļā “Lakers” divreiz bija 23 punktu pārsvars (99:76 un 101:78), vēl ceturtdaļas vidū “Lakers” bija 20 punktu pārsvars, bet tad “pamodās “Rockets”. Pēc diviem Džeimsa Hārdena soda metieniem “Rockets” pietuvojās līdz 95:103, divas minūtes pirms pamatlaika beigām Hjūstonas komandas deficīts bija septiņi punkti, tomēr vēl vairāk apdraudēt “Lakers” pārsvaru “Rockets” neizdevās.

“Lakers” rindās Entonijas Deiviss guva 29 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet Lebrons Džeimss bija tuvu “triple double” - 16 punkti, 15 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem 16 punktus guva arī Alekss Karuzo.

Losandželosas spēlētājiem šoreiz izdevās apturēt pretinieku “punktu mašīnu” Hārdenu, kurš šoreiz samierinājās ar 21 punktu un 10 rezultatīvām piespēlēm, bet rezultatīvākais zaudētājiem ar 25 punktiem bija Rasels Vestbrūks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!