Foto: AP/Scanpix/LETA

Pie pirmās uzvaras šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā naktī uz pirmdienu beidzot tika Losandželosas "Lakers".

"Lakers" šo sezonu bija sākusi ar pieciem zaudējumiem, taču aizvadītajā naktī beidzot tika pie pirmās uzvaras - savā laukumā ar 121:110 (26:31, 29:20, 38:34, 28:25) uzvarēja Denveras "Nuggets".

Pirmā uzvara sešās aizvadītajās spēlēs Losandželosas vienībai gan nav ļāvusi izrāpties no Rietumu konferences kopvērtējuma apakšas - tā starp 15 komandām ir priekšpēdējā. Apsteigta vien Hjūstonas "Rockets", kas iekrājusi vienu uzvaru septiņās cīņās.

Šajā spēlē beidzot līmenī bija "Lakers" vadošais trio. Lebrons Džeimss izcēlās ar 26 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, Entonijs Deiviss pievienoja 23 punktus un 15 atlēkušās umbas, kamēr Raselam Vestbrukam 18 punkti, astoņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles.

Pie "Lakers" stūres savu pirmo uzvaru NBA karjerā izcīnīja galvenais treneris Dārvins Hems. Pēc mača ģērbtuvē viņu spēlētāji apsveica īpaši sirsnīgi.

Savukārt nedaudz vēlāk pēcspēles preses konferencē Hems nespēja valdīt emocijas, pēc pirmās uzvaras viņam acīs sariesās asaras. Viņš par "Lakers" galveno treneri kļuva aizvadītajā vasarā, kad amatā nomainīja Frenko Vogulu. Pirms tam Hems līgā bija strādājis kā galvenā trenera palīgs.

"Šajā spēlē mums vajadzēja sev šo to pierādīt. Ne pasaulei, ne medijiem, bet sev," uzsvēra Hems, kurš pauda prieku, kā komanda saņēmusies pēc tik slikta sezonas sākuma.

Šīs NBA sezonas ievadā "Lakers" bija kā apsmiekla objekts tālmetienu realizācijā, taču mačā pret "Nuggets" komanda realizēja 43,3% trejaču (13 no 30).

Denveras komandu no zaudējuma neglāba serba Nikolas Jokiča 23 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!