Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Losandželosas "Lakers" šosezon vairs neplāno izmantot aizvadītajā vasarā par bargu atlīdzību iegūto krievu centru Timofeju Mozgovu, vēsta ESPN.

Mozgovs pērn ar Klīvlendas "Cavaliers" kļuva par NBA čempionu, bet pirms šīs sezonas kā brīvais aģents vienojās ar "Lakers", parakstot līgumu uz četriem gadiem par 64 miljoniem ASV dolāru (60,2 miljoniem eiro).

Tomēr krievu centra sniegums šosezon bijis tālu no vēlamā, jo Mozgovs 54 spēlēs vidēji guvis 7,4 punktus, izcīnot 4,9 atlēkušās bumbas un bloķējot 0,6 metienus.

Jau iepriekš 30 gadus vecais Mozgovs bija zaudējis vietu sastāvā, kopš 2.februāra piedaloties tikai četrās spēlēs, bet tagad kļuvis zināms, ka klubs ar viņu nerēķinās, jo ESPN vēsta, ka Mozgovs šosezon vairs nespēlēs, lai gan ir vesels - "Lakers" priekšroku dos jaunajiem un daudzsološajiem garā gala spēlētājiem Terikam Blekam un Ivicam Zubacam.

Mozgovs NBA spēlē kopš 2010. gada, pirms tam pārstāvot arī Ņujorkas "Knicks" un Denveras "Nuggets" komandas, bet lielo līgumu ar "Lakers" nopelnot pērn "Cavaliers" rindās.

Krievu basketbolista pērn jūlijā noslēgtais līgums paredz, ka vidēji sezonā viņš saņems 16 miljonus dolāru (14 miljonus eiro), taču klubam ir iespēja par kompensāciju līgumu izpirkt. Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā Mozgova alga bija trīs reizes mazāka.

"Lakers" šosezon ir izcīnījusi 20 uzvaras 67 spēlēs, ieņemot pēdējo vietu 15 komandu konkurencē un saglabājot vairs tikai teorētiskas izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!