Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērijā ceturtdien, 24. septembrī, Losandželosas "Lakers" ar 114:108 pieveica Denveras "Nuggets", sperot soli pretī lielajam NBA finālam.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Lakers" tagad ir vadībā ar 3-1 un sestdien, uzvarot vēlreiz "Nuggets", var iekļūt finālā.

Mača sākumā vadībā bija "Nuggets", bet atlikušajā laikā pārsvars bija "Lakers" vienībai, kas vadību pretiniekiem tā arī neatdeva. Tiesa, "Lakers" lielākais pārsvars bija 12 punkti, bet pedējā ceturtdaļā "Nuggets" neļāva pretiniekiem tālu aizbēgt. Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Monte Moriss ar 2+1 gājienu ļāva Denveras komandai pietuvoties līdz 102:105, bet vēl vairāk saasināt cīņu "Nuggets" nespēja. Radžons Rondo un Lebrons Džeimss pēc brīža panāca +7 "Lakers" komandai, praktiski nodrošinot uzvaru.

"Lakers" rindās galvenie varoņi bija Entonijs Deiviss un Džeimss, kuri kopā guva 60 punktus. Deiviss bija mača rezultatīvākais spēlētājs ar 34 punktiem, bet Džeimss guva 26 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles. "Nuggets" sastāvā 32 punktus guva Džamals Marejs, 17 punkti – Džeramijam Grantam, bet 16 punkti – Nikolam Jokičam.

"Lakers" un "Nuggets" pāra uzvarētājs NBA finālā tiksies ar Austrumu konferences spēcīgāko vienību – Bostonas "Celtics" vai Maiami "Heat". Šajā duelī ar 3-1 vadībā ir "Heat", bet sērijas piektā spēle notiks piektdien, 25. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!