Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sestdienas vakarā saspringta situācija izveidojusies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" ģērbtuvē, kurā dusmas pēc zaudējuma Goldensteitas "Warriors" izlādējuši gan spēlētāji, gan komandas galvenais treneris Lūks Voltons.

ESPN žurnālists Deivs Makmenamins ziņo, ka Voltons pārmetis vairākiem spēlētājiem par viņu savtīgo spēles stilu. Daži no komandas spēlētājiem nepalika atbildi parādā. Galvenokārt veterāni Maikls Bīzlijs un Džaveils Makgī izrādījuši neapmierinātību par saņemto kritikas devu un izteikuši pretenzijas pret spēles laika sadali.

Losandželosas vienība trešās ceturtdaļas vidū bija vadībā ar rezultātu 81:71, bet savu pārsvaru izlaida no rokām, galotnē piekāpjoties ar 101:115. Tieši bezrūpīgu lēmumu pieņemšana spēles beigās ir bijis viens no argumentiem, ko Voltons esot izteicis Bīzlijam un Makgī.

Bīzlijs sarunas laikā esot vairākkārt Voltonu saucis par "brāli" ("bro"), kas trenerim neesot paticis. Abiem diviem turklāt jau nesen bija publisks konflikts, kad 17. janvāra spēlē Oklahomsitijā treneris ar spēlētāju uzsāka strīdu pie laukuma sānu līnijas.

Vairāki žurnālisti gan ir uzsvēruši, ka strīds neesot bijis ārkārtējs. "Savaldība netika zaudēta, un cilvēki vienmēr ir emocionāli pēc zaudējumiem," teica ESPN žurnāliste Ramona Šelbērna.

Losandželosas komanda šobrīd ir izcīnījusi 27 uzvaras 53 spēlēs, kas tai ļauj atrasties 10. vietā Rietumu konferencē. Tā gan ir izkritusi no izslēgšanas spēļu astotnieka komandas līdera Lebrona Džeimsa prombūtnes laikā. Spēlējot bez iepriekš savainotā Džeimsa, klubs spēja izcīnīt vien sešas uzvaras 18 spēlēs.

Makmenamins piebilda, ka papildus spiedienu uz komandu veido NBA maiņu liegums, kurš stāsies spēkā šo ceturtdien. Vairāki no "Lakers" spēlētājiem baumu līmenī ir minēti, kā kandidāti maiņai uz Ņuorleānas "Pelicans" pret līgas zvaigzni Entoniju Deivisu.

Žurnāliste Džekija Makmalena pirms nedēļas arī izteicās, ka organizācijā valda liela spriedze. Džeimsa pārstāvji atklāti izrādot cerības sagaidīt galvenā trenera maiņu.

Lūks Voltons "Lakers" sāka vadīt 2016./17. gada sezonā, kad 36 gadu vecumā bija jaunākais treneris NBA. Šo godu gan viņam ir atņēmis Minesotas "Timberwolves" stūrmanis Raiens Saunderss, kuram aprīlī apritēs 33 gadi.

Šobrīd 38 gadus vecais Voltons ir tikai divus gadus vecāks nekā Taisons Čandlers, komandas vecākais basketbolists. Bīzlijam tikmēr ir 30 gadi, kamēr Makgī ir par gadu vecāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!