Foto: FIBA
Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien guva 18 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē un sekmēja Itālijas komandas Boloņas "Virtus Segafredo" uzvaru.

Boloņas klubs A apakšgrupā mājās ar rezultātu 92:69 (26:16, 23:22, 18:17, 25:14) pārspēja Pirejas "Olympiakos".

Laksa 30 minūšu un 35 sekunžu laikā ar 60% precizitāti realizēja pa trīs divpunktu metieniem un tālmetieniem, kā arī grozā raidīja trīs no četriem soda metieniem. Latviete arī atzīmējās ar trīs atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu bumbu, trešo labāko +/- rādītāju komandā (+15) un 19 efektivitātes koeficienta punktiem.

Par Laksu uzvarētāju rindās rezultatīvāka bija tikai Ivana Dojkiča, kura guva 19 punktus, bet produktīvi spēlēja arī Olbisa Andrē, kurai bija desmit punkti un desmit atlēkušās bumbas. Viešņām 18 punktus guva Anna Stamolampru.

"Virtus Segafredo" ar četrām uzvarām 12 spēlēs A apakšgrupā ieņem sesto vietu. "Olympiakos", kuru pārstāv savainojumu ārstējošā Digna Strautmane un sezonas pirmajā pusē vadīja Mārtiņš Zībarts, ar vienu panākumu ir pēdējā, astotā.

Tikmēr Aleksa Gulbe guva divus punktus mačā, kurā Salamankas "Perfumerias Avenida" B apakšgrupā ar 74:61 (17:12, 22:14, 20:13, 15:22) uzvarēja "Sopron" basketbolistes no Ungārijas.

Gulbe, spēlējot 14 minūtes un 35 sekundes, izpildīja vienu precīzu divpunktu metienu, nerealizēja vienīgo tālmetienu, izcīnīja divas bumbas zem groziem, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, vienīgā komandā tika pie negatīva +/- rādītāja (-1) un iekrāja vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Salamankas komanda uzvarējusi septiņās no 12 spēlēm un B apakšgrupā ieņem piekto vietu.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!