Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa ceturtdien guva 17 punktus Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē un palīdzēja Boloņas "Virtus Segafredo" komandai izcīnīt uzvaru.

Boloņietes mājās ar rezultātu 95:70 (24:19, 21:23, 27:11, 23:17) pārspēja Kremonas "Parking Graf" un sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-0.

Laksa, spēlējot 29 minūtes un 38 sekundes, grozā raidīja četrus no pieciem divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie otra labākā +/- rādītāja komandā (+20).

Ar 35 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām uzvarētājām izcēlās Iliana Rūperte, bet viešņām 16 punktus guva Anastasija Konte.

Citā ceturtdaļfināla pārī Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" cīnīsies pret Raguzas "Passalacqua" ar Kristīni Vītolu sastāvā.

Līgas Ventes un Ances Aizsilas pārstāvētā "Brixia" pamatturnīrā ieņēma pēdējo, 14.vietu un atstāja A sēriju.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes, kuras finālsērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja Boloņas "Virtus Segafredo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!