Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa piektdien guva sešus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijas izšķirīgajā spēlē, viņas pārstāvētajai Skio "Famila" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītā Skio komanda viesos ar rezultātu 77:90 (17:26, 21:23, 13:23, 26:18) piekāpās Čehijas klubam Prāgas ZVVZ USK un sērijā līdz divām uzvarām zaudēja ar 1-2.

Laksa piektdien laukumā pavadīja 31 minūti un 12 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no sešiem tālmetieniem, bet nerealizēja vienīgo divpunktu metienu. Latvietes rēķinā bija arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes, viena pārtverta bumba, negatīvs +/- rādītājs (-13) un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

"Famila" rindās 26 punktus guva Kima Mestdaga, bet uzvarētājām ar 25 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Marija Konde.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" divās spēlēs viesos piekāpās Stambulas "Fenerbahce", zaudējot sērijā ar 0-2. Pusfinālā pēc divām uzvarām pār Latas BLMA no Francijas iekļuva arī "Sopron" no Ungārijas.

Pēdējā pusfināliste tiks noskaidrota izšķirīgajā mačā starp divām Spānijas komandām Salamankas "Perfumerias Avenida" un Žironas "Spar".

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!