Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa ceturtdien guva 17 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas trešajā mačā, taču ar to nepietika, lai viņas pārstāvētā Skio "Famila" svinētu uzvaru.

Latvijas sieviešu basketbola izlases bijušā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītais Itālijas klubs viesos ar rezultātu 58:67 (21:21, 15:15, 12:20, 10:11) zaudēja Ungārijas vienībai "Sopron".

Laksa ceturtdien uz dēļiem pavadīja 34 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no pieciem divpunktu metieniem un piecus no desmit tālmetieniem. Viņas kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, negatīvs +/- rādītājs (-7) un 13 efektivitātes koeficienta punkti.

Laksa bija rezultatīvākā viešņu rindās, bet pretiniecēm 25 punktus guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Bernadete Hatāra.

Jau ziņots, ka trešdien šīs grupas mačā Anete Šteinberga ar 13 punktiem palīdzēja Stambulas "Galatasaray" mājās ar 71:60 pārspēt Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera Gundara Vētras vadīto Gdiņas "Arka''.

"Galatasaray" un "Famila" ar vienu uzvaru trīs spēlēs B grupā ir starp piekto un septīto vietu.

Eirolīgā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām vienībām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!