Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien Stambulā guva 14 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē, viņas pārstāvētajai Skio "Famila" komandai izcīnot uzvaru izbraukumā.

Latvijas izlases kādreizējā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītā "Famila" viesos ar 80:67 (21:14, 22:16, 21:24, 16:13) pieveica Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas "Galatasaray".

Laksa spēlēja 25 minūtes un 41 sekundi, grozā raidot četrus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz kļūdījās, nopelnīja divas personiskās piezīmes, kā arī tika pie +/- rādītāja +1 un efektivitātes koeficienta 11.

Skio komandā par Laksu rezultatīvāka ar 16 punktiem bija vien Sandrīne Gruda, kas izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas.

Mājiniecēm, kurām līdz sezonas beigām pleca savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Šteinberga, 20 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika Kelsijai Plamai, bet 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Tina Krajišnika.

B grupā "Schio Famila" ar bilanci 8-5 ieņem ceturto vietu, bet "Galatasaray" ar piecām uzvarām ir sestā. Uz vietu ceturtdaļfinālā vēl pretendē piektajā vietā esošā "Spar Girona" komanda (7-6), kas trešdien izbraukumā pieveica Gdiņas "Arka" vienību un tika pie septītās uzvaras 13 spēlēs.

Astoņas uzvaras 14 mačos sakrājusi otrajā vietā esošā Ungārijas komanda "Sopron Basket" (8-6) un trešajā pozīcijā esošais Krievijas klubs Kurskas "Dinamo" (8-6). Ja Skio un Žironas vienības pievienotos šim "režģim", tieši Laksas pārstāvētā komanda sasvstarpējo spēļu dēļ paliktu piektajā vietā.

Laksas pārstāvētajai vienībai tādēļ 19. februārī izbraukumā jāpieveic grupas līdere Stambulas "Fenerbahce" (10-3) vai arī jācer uz Žironas vienības zaudējumu mājās 23. februārī pret septītajā vietā esošo Francijas komandu "Basket Landes" (6-7).

Eirolīgā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām vienībām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!