Foto: fiba.basketball

Latvijas basketboliste Kitija Laksa ceturtdien Montdemarsānā guva trīs punktus, viņas pārstāvētajai Skio "Famila" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē izcīnot uzvaru.

"Famila" viesos apspēlēja Montdemarsānas "Landes" ar 79:64 (19:20, 19:15, 20:16, 21:13).

Uzvarētāju vienībā Laksa laukumā pavadītajā 31 minūtē un 48 sekundēs realizēja vienu no sešiem tālmetieniem, taču aizmeta garām visus četrus divus punktu metienus. Viņa arī vienreiz kļūdījās, četrreiz rezultatīvi piespēlēja un sakrāja trīs personiskās piezīmes, kā arī beidza spēli ar otru labāko spēlē +/- rādītāju +17 un efektivitātes koeficientu -3.

Skio komandā rezultatīvākā ar 28 gūtajiem punktiem bija Kima Metsdaga.

Mājinieču rindās 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika Marinai Foto.

B grupā pēc astoņām spēļu kārtām bilance 5-3 ir četrām komandām. Viena no tām ir "Famila", kas ierindojas trešajā vietā. Anetes Šteinbergas pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" ar četriem panākumiem atrodas sestajā vietā, bet Gundara Vētras vadītā Gdiņas "Arka" ar vienu panākumu - astotajā vietā.

Jau ziņots, ka trešdien "TTT Rīga" A grupā viesos ar 60:75 (16:22, 14:16, 15:15, 15:22) zaudēja Jekaterinburgas UGMK.

Eirolīgā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām vienībām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!