Foto: F64
Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa sestdien Polijas čempionāta spēlē iemeta 12 punktus, taču ar to nebija gana, lai Ļubļinas "Start" izglābtos no otrā zaudējuma šajā sezonā.

Ļubļinas "Start" mājās ar 74:79 (23:14, 16:19, 25:21, 10:25) zaudēja Ostrovas Velkopolskas "Stal".

Laksa šajā duelī laukumā pavadīja 31 minūti un 22 sekundes, kuru laikā iemeta 12 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Latviešu basketbolists grozā raidīja abus tālmetienus, kā arī realizēja visus sešus soda metienus, kamēr trīs divpunktu metieni bija neprecīzi.

Tāpat viņa rēķinā divas kļūdas, pārtverta bumba, trīs personīgās piezīmes, bet "Start" ar Laksu laukumā ielaida par 11 punktiem vairāk nekā iemeta. Tas gan latvietim neliedza iekrāt 11 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

15 punktus Ļubļinas komandā guva Kamils Lačinskis, bet par vienu mazāk iemeta Kaspers Borovskis, kura rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas.

"Stal" komandā 19 punktus iemeta Kriss Smits, bet vēl 16 nopelnīja Džeimss Florenss.

Laksas pārstāvētā komanda ar četriem panākumiem sešās spēlēs ieņem otro vietu, kamēr piecos dueļos bez zaudējumiem cīnās Jāņa Bērziņa pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!