Foto: FIBA

Latvijas basketbolistes Kitijas Laksas pārstāvētā Skio "Famila" trešdien pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas B grupas pēdējās spēles Žironā starp "Spar" un Montdemarsānas "Landes" nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr Anetes Šteinbergas pārstāvētajai Stambulas "Galatasaray" sezona ir beigusies.

"Spar" mājās ar 70:78 (17:22, 18:17, 14:25, 21:14) piekāpās Montdemarsānas "Landes".

Latvijas izlases kādreizējā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītā "Famila", tāpat kā Kurskas "Dinamo" un Ungārijas vienībai "Sopron", bija astoņas uzvaras 14 spēlēs, otro vietu ieņemot Ungārijas, trešo - Itālijas un ceturto - Krievijas klubam.

Žironas un Montdemarsānas vienības, kuras turnīru beidza ar septiņām uzvarām, ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu un turpinās sezonu Eiropas kausā.

Savukārt "Galatasaray", kurai sezonas otrajā pusē savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Šteinberga, ar piecām uzvarām finišēja septītajā vietā.

Eirolīgā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām vienībām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificējas izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!