Foto: FIBA

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Kārlis Lasmanis profesionālā strītbola "Big3" līgā pārstāvēs "Aliens" vienību, ziņo sacensību organizatori.

Par "Aliens" komandas kapteini kļuvis serbs Dušans Buluts, kurš ar Serbijas izlasi pērn Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu, bet viņa asistenti būs Ungārijas izlasi pārstāvošais serbs Tomislavs Ivoševs un Lasmanis.

Buluts jau pagājušā sezonā pārgāja uz "Big3" čempionātu, pārstāvot "Power" komandu. Basketbolists, kuru uzskata par, iespējams, visu laiku izcilāko 3x3 basketbola spēlētāju, bija viens no retajiem ārzemniekiem ASV organizētajā līgā.

Līgas mājaslapā publicētajā paziņojumā īpaši tiek uzsvērts, ka Buluts šogad jau kapteiņa lomā sev līdzi ņem pastiprinājumus no Eiropas.

Kā vēsta "Big3", komandas galvenā trenera amatā paliek 63 gadus vecais Riks Mahorns, kurš Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) kā spēlētājs aizvadīja 18 sezonas, bet 1989. gadā ar Detroitas "Pistons" kļuva arī par NBA čempionu.

"Big3" pirmajā sezonā Mahorns vadīja "Trilogy" vienību, kas kļuva par čempioniem, bet kopš pagājušās sezonas strādā ar "Aliens".

Pagājušajā sezonā "Aliens" ar bilanci 2-4 nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!