Foto: F64

Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētāji Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis līdz triumfam Tokijas olimpiskajās spēlēs piedzīvojuši dažādas grūtības. Liela daļa no tām piestāvējušas čempioniem pavisam jaunā sporta veidā, kuru ceļš sācies uz Grīziņkalna asfalta. Tomēr tagad nākas izdzirdēt atklāsmi, ka olimpiskajā gadā milzu pretestību un psiholoģisku spiedienu sagādājis Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes loceklis Edgars Jansons, kurš tieši pārstāv 3x3 basketbola komisiju. Pats Jansons norāda, ka iestājies par visas 3x3 saimniecības interesēm, bet runas par iespējamu mobingu ir pārspīlētas.

Sarunu ar Kārli Lasmani portāls "Delfi" veic, kad vienība "Rīga" atrodas Meksikā, kur nedēļas nogalē triumfēja "Masters" turnīrā. Lai gan atsauces uz to bija sadzirdamas vairākās publiskās uzstāšanās reizēs, olimpieši līdz šim ieturēja nostāju nerunāt par jebkādām nesaskaņām ar pašmāju funkcionāriem. Sak, lai paliek uz pašu sirdsapziņas.

"Negribējām celt traci, jo priekšā bija olimpiskās spēles, vēl pirms tam notika sagatavošanās darbs," telefonsarunā stāsta Lasmanis. "Mums tiešām diezgan daudz traucēja. Centāmies izvairīties no tā, lai pievērstos tikai 3x3 basketbolam. Tagad viss ir beidzies, un klausāmies to, ka esam sliktie. Tiekam nomelnoti, ka visiem tikai ņemam visu nost."

Sarunas garumā ventspilnieks atklāj, ka komandai bijis ļoti nepatīkami strādāt ar LBS valdes locekli un 3x3 basketbola komisijas vadītāju Edgaru Jansonu, kurš jaucies treneru darbā, kā arī centies ietekmēt vienības treniņprocesu. Savukārt Jansons uzskata, ka ar vienību sadarbojies korekti un vēlējies iesaistīt A izlasi vienotā treniņprocesā ar jauniešiem.

Minētās domstarpības ir labi zināmas vairākiem basketbola vidē. Taču pat pēc Lasmaņa spertā soļa lielākā daļa portāla "Delfi" uzrunāto cilvēku par situāciju piekrita runāt vien anonīmi. Sarunas atklāja, ka Jansons draudējis vairākiem basketbola vides pārstāvjiem, tai skaitā vienības galvenajam trenerim Raimondam Feldmanim, bet funkcionārs nepiekrīt portāla "Delfi" rīcībā esošiem situāciju raksturojumiem, kuros viņš it kā izdarījis spiedienu uz citiem cilvēkiem.

Kavēšanās ap līgumiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!