Foto: DELFI

Latvijas saspēles vadītāja Ingus Jakoviča pārstāvētais Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod", kuru trenē latviešu speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, trešdien ULEB Eiropas kausa mačā savā laukumā ar rezultātu 88:74 (17:21, 20:15, 14:25, 19:9, 18:4) pagarinājumā pārspēja Skopjes MZT no Maķedonijas.

Jakovičs šajā spēlē laukumā bija četras minūtes un 58 sekundes, bet pagarinājumā latvietis netika spēlēt. Sev atvēlētājās minūtēs viņš realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, tādējādi tiekot pie diviem punktiem. Tāpat viņš nopelnīja vienu piezīmi, maču beidzot ar vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Ar 18 punktiem mājinieku rindās izcēlās Kenets Bointons un Ivans Strebkovs, bet 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas Igaunijas izlases basketbolista Sīma Sandera Venesa kontā. Tikmēr pretiniekiem 18 punktus guva Zeiviers Temzs.

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā "Ņižņij Novgorod" atradās iedzinējos ar 53:63, taču pamazām deldēja pretinieku pārsvaru, līdz minūti un 12 sekundes pirms pamatlaika beigām izvirzījās vadībā ar 70:69. Pretinieki vienu punktu no soda metienu līnijas atguva, bet pēc 40 nospēlētām minūtēm tablo vēstīja neizšķirtu 70:70, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro pagarinājumā. Tajā mājinieki pirmajās trīs minūtēs veica deviņu punktu izrāvienu, bet atlikušajās divās minūtēs "Ņižņij Novgorod" pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru ar rezultātu 88:74.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kam ar tikpat panākumiem trīs mačos seko Lietuvas klubs Panevēžas "Lietkabelis" un "Ņižņij Novgorod". Viena uzvara trīs mačos ir Zagrebas "Cedevita" kontā, bet MZT cietusi trīs zaudējumus.

Pie uzvaras trešdien ULEB Eiropas kausa mačā tika arī Jāņa Timmas pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit", kas savu skatītāju priekšā ar 84:79 (25:16, 17:19, 28:22, 14:22) pārspēja Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost VOLI"

Timma šajā mačā laukumā neizgāja, bet uzvarētāju sastāvā 34 punktus sameta Raiens Tūlsons.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs "Zeņit" kopā ar Vācijas klubu Minhenes "Bayern" un Mursijas UCAM no Spānijas atrodas C apakšgrupas galvgalī.

ULEB Eiropas kausā 20 klubi sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies "Top 16" kārtai, kurā tās tiks sadalītas vēl četrās grupās. Pēc tam četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!