Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latviešu basketbolists Toms Leimanis sestdien Vienotās līgas spēlē guva četrus punktus, divus pievienoja Klāvs Čavars, bet viņu pārstāvētā Minskas "Cmoki" mājās "salūza" pēdējā ceturtdaļā, piedzīvojot zaudējumu.

Latviešu trenera Edmunda Valeiko un spēlētāju Čavara un Leimaņa pārstāvētā Minskas "Cmoki" mājās piedzīvoja zaudējumu pret Saratovas "Avtodor" ar 69:86 (24:18, 17:16, 15:21, 13:31).

Leimanis astoņās minūtēs un 31 sekundē laukumā guva četrus punktus, realizējot divus no trim divpunktu metieniem. Viņa kontā arī pa vienai rezultatīvai piespēlei, piezīmei un izprovocētai piezīmei pretiniekam, kā arī lietderības koeficientu četri un komandā labākais +/- rādītājs četri.

Čavars 18 minūtēs un 22 sekundēs laukumā guva divus punktus, realizējot vienu no četriem divpunktu metieniem. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, četras kļūdas, viena izprovocēta piezīme pretiniekam, trīs personiskās piezīmes, lietderības koeficients viens un komandā otrs labākais +/- rādītājs trīs.

Mājiniekiem pa 16 punktiem guva Kriss Klaibērns un Roberts Lovrijs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, bet viesiem pa 16 punktiem guva Željko Šakičs, kurš noformēja "double-double" ar 12 atlēkušajām bumbām, un Antons Kvitkovskihs, kuram sešas zem groziem izcīnītas bumbas.

Pārsvarā vadībā līdz pat desmit punktiem bija mājinieki, taču ceturtās ceturtdaļas vidū pēc rezultāta 64:62 mājinieku labā septiņas minūtes un 18 sekundes līdz mača beigām Saratovas futbolisti guva 15 punktus pēc kārtas, šo spēles nogriezni līdz puslaika beigām uzvarot ar 24:5.

Minskas "Cmoki" ar vienu panākumu četros mačos ieņem desmito vietu, bet "Avtodor" ar trim panākumiem piecos mačos ieņem septīto vietu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas – deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

2019./2020. gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!