Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" ceturtdien izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas 23.kārtas spēlē, kamēr Daira Bertāna, Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa vienības cieta zaudējumus.

"Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 80:70 (22:11, 18:28, 22:16, 18:15) uzvarēja Spānijas čempioni "Valencia Basket".

"Olympiakos" pirmajā ceturksnī ātri iekrāja desmit punktu pārsvaru, bet pirmo puslaiku uzvarēja ar 40:39. Trešajā ceturksnī mājinieki iekrāja 12 punktu pārsvaru, taču arī šis handikaps tika sadeldēts. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām "Olympiakos" bija vadībā ar nieka vienu punktu, taču nākamajās divās minūtēs ar diviem precīziem metieniem no spēles un trim realizētiem soda metieniem Vasilis Spanulis panāca 75:67 mājinieku labā, ielikdams pamatus Grieķijas komandas uzvarai.

Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 11 minūtes un vienu sekundi, aizmetot garām pa vienam divpunktniekam un tālmetienam. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli, vienu reizi kļūdījās un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu., efektivitātes koeficientā palikdams uz nulles.

"Olympiakos" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Spanulis.

Tikmēr viesiem 19 punktus guva Fernando Sanemeterio.

Turpretī zaudējumu cieta Timmas un Mālmaņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kas viesos ar rezultātu 86:93 (25:20, 24:26, 22:25, 15:22) atzina Eirolīgas līderes Maskavas CSKA pārākumu.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā rezultāts bija neizšķirts 71:71, bet CSKA iemeta septiņus bezatbildes punktus, Vitorijas basketbolistiem vairs neatspēlējoties.

Timma nospēlētajās 13 minūtēs un 59 sekundēs aizmeta garām vienu tālmetienu, veica vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi kļūdījās un tika pie -2 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Tikmēr Mālmanis bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Baskonia" no zaudējuma neglāba Urugvajas basketbolista Džeisona Grendžera 26 punkti.

Uzvarētājiem 19 punktus guva amerikānis Vils Klaibērns, bet 17 punktus iemeta spānis Serhio Rodrigess.

Savukārt Bertāna pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" izbraukumā ar rezultātu 70:89 (20:23, 13:25, 15:17, 22:24) piekāpās pagājušās sezonas Eirolīgas un Turcijas čempionei Stambulas "Fenerbahce Doguš".

Bertāns šajā mačā nospēlēja 14 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš pārtvēra divas bumbas, divas reizes kļūdījās, tika pie divām piezīmēm un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -3, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Milānas vienībā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija serbu uzbrucējs Vladimirs Micovs.

Uzvarētājiem 15 punktus sameta amerikāņu centra spēlētājs Džeisons Tompsons.

"Fenerbahce Doguš" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt Melihs Mahmutolu un naturalizētais amerikānis Bobijs Diksons, kuri devušies talkā Turcijas izlasei 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs ar Zviedriju un Latviju, kuras aizvadīs attiecīgi piektdien un pirmdien.

Vēl ceturtdien Spānijas klubs Malagas "Unicaja" savā laukumā ar rezultātu 83:69 (23:19, 19:22, 18:14, 23:14) uzvarēja Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi FOX".

"Unicaja" vienībā ar 15 punktiem izcēlās serbs Nemanja Nedovičs, bet pretiniekiem tikpat guva amerikānis Deandrē Keins.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 18 uzvarām 23 cīņās ir CSKA, kam ar 16 panākumiem seko "Olympiakos" un "Fenerbahce Doguš", bet 14 uzvaras ir Atēnu "Panathinaikos Superfoods" vienībai. Tikmēr pie 13 uzvarām tikušas Madrides "Real", Kauņas "Žalgiris" un Maskavas apgabala "Himki". Pirmo astotnieku ar 12 uzvarām noslēdz Telavivas "Maccabi FOX", bet tālāk ar desmit panākumiem seko Vitorijas "Baskonia" un Malagas "Unicaja".

Deviņi panākumi ir Belgradas "Crvena Zvezda mts" rēķinā, pa astoņiem izcīnījušas Bambergas "Brose" un "Valencia Basket", bet vēl par uzvaru mazāk ir Rodiona Kuruca pārstāvētajai Barselonas "Lassa" un "AX Armani Exchange Olimpia" vienībām, savukārt turnīra tabulu ar sešiem panākumiem noslēdz Stambula "Anadolu Efes" vienība.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!