Pirms mēneša savainojumu guvušais Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien atgriezās Maskavas CSKA pieteikumā, ar pieciem punktiem Maskavas apgabala "Himku" labā izcēlās Jānis Timma, bet CSKA uzvaru ULEB Eirolīgas 13. kārtas spēlē kaldināja Maiks Džeimss.

CSKA divu Krievijas komandu duelī viesos ar rezultātu 96:87 (25:22, 27:21, 25:26, 19:18) pārspēja Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvēto Maskavas apgabala "Himki".

Strēlnieks Vienotās līgas mačā ar "Himki" 9. novembrī guva traumu, kā dēļ mēnesi nevarēja spēlēt. Piektdien viņš bija gatavs mačam, taču vēl laukumā nedevās.

Timma spēlēja 29 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā izcēlās ar pieciem punktiem, realizējot vienu no četriem tālmetieniem un divus no četriem "sodiņiem", bet nerealizējot abus divus divpunktu metienus. Krāslavietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes un iekrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Dairis Bertāns, tāpat kā Strēlnieks, bija pieteikumā, taču laukumā neizgāja.

CSKA rindās izcilu sniegumu demonstrēja Džeimss, kurš guva 36 punktus, realizējot sešus tālmetienus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, desmit reizes rezultatīvi piespēlēja un izprovocēja astoņus pārkāpumus. Džeimsa sakrātais 51 efektivitātes koeficienta punkts ir dalīts sestais labākais rezultāts Eirolīgas vēsturē.

Vēl uzvarētājiem 15 punktus guva Derans Hilards, bet 11 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Nikolam Milutinovam. Mājiniekiem ar 26 punktiem atzīmējās Aleksejs Šveds, bet 16 punktus guva Jonass Jerebko.

CSKA ar desmit uzvarām 13 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, bet "Himki" ar diviem panākumiem ir kopvērtējuma apakšā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!