ULEB Eirolīgas 14.kārtas spēlē trešdien Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas komanda "Barcelona" uzvarēja Maskavas apgabala "Himki", kuras rindās laukumā devās Dairis Bertāns un Jānis Timma.

"Barcelona" savā laukumā ar 87:74 (32:25, 19:16, 18:12, 18:21) uzvarēja Maskavas apgabala "Himki".

Šmits uzvarētāju rindās laukumā pavadīja 14 minūtes un 42 sekundes, to laikā gūstot četrus punktus un izcīnot vienu atlēkušo bumbu. Basketbolists grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem, kā arī divus no četriem "sodiņiem". Tāpat viņš vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un nopelnīja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Dairs Bertāns "Himki" rindās nospēlēja 14 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus un izcīnīja divas bumbas zem groziem. Basketbolists iemeta vienīgo divpunktu metienu, kā arī divus no četriem tālmetieniem. Tāpat viņš iekrāja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja divas personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz vienu noteikumu pārkāpumu, spēli noslēdzot ar astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Timma nospēlēja sešas minūtes un divas sekundes, punktus negūstot. Viņš aizmeta garām vienīgo divpunktu un arī abus trīspunktu metienus. Basketbolists reizi pārtvēra bumbu un efektivitātes rādītājā iekrāja -2.

Rezultatīvākais "Barcelona" komandā ar 24 punktiem bija Nikola Mirotičs, kamēr vēl 20 punktus pievienoja Korijs Higinss. Grieķis Niks Kalatess izcēlās tikai ar vienu punktu, bet 12 reizes rezultatīvi piespēlēja. "Himki" komandā Aleksejam Švedam 22 punkti, deviņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles.

Vēlāk Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL mājās ar 84:81 (30:24, 20:17, 17:23, 17:17)uzvarēja Telavivas "Maccabi Playtika".

Lomažs laukumā pavadīja četras minūtes un četras sekundes, kuru laikā guva divus punktus. Vienīgais tālmetiens lidoja garām grozam, bet precīzi bija abi soda metieni. Basketbolists arī nopelnīja vienu personīgo piezīmi, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un nopelnīja divus efektivitātes koeficienta punktus.

ASVEL komandā Mustafa Fals atzīmējās ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, bet vēl tikpat punktus guva arī Noriss Kols. Telavivas vienībā Skotijs Vilbekins iemeta 25 punktus un izcīnīja četras bumbas zem groziem.

Jau ziņots, ka Jānis Strēlnieks otrdien ULEB Eirolīgas spēlē guva piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā komanda Maskavas CSKA ar 100:65 sagrāva Stambulas "Anadolu Efes".

Strēlnieks savā pirmajā Eirolīgas spēlē pēc traumas izdziedēšanas laukumā pavadīja 14 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un reizi pārtvēra bumbu. Viņš grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, kā arī vienu no trim trīspunktu metieniem. Spēli Strēlnieks noslēdza ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Strēlnieks Vienotās līgas mačā ar Maskavas apgabala "Himki" 9.novembrī guva traumu, kā dēļ mēnesi nevarēja spēlēt.Latviešu basketbolists komandas sastāvā atgriezās jau piektdien, taču Eirolīgas spēlē pret "Himki" nepiedalījās.

Tikmēr Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar 92:73 uzvarēja Artūra Kuruca pārstāvēto Spānijas čempioni Vitorijas "TD Systems Baskonia".

Kurucs laukumā pabija astoņas minūtes un 33 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizēdams vienu no trim tālmetieniem, kamēr abi divpunktu metieni nebija precīzi. Viņš arī nopelnīja vienu personīgo piezīmi, bet efektivitātes koeficients bija -1.

"Barcelona" ar 11 uzvarām 14 spēlēs ieņem pirmo vietu, bet šāda pati bilance ir arī CSKA. Vitorijas komanda ar sešām uzvarām 13 spēlēs ieņem 11.vietu, Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL tikusi pie četriem panākumiem, kas dod 15.pozīciju, bet pēdējā ar divām uzvarām 14 spēlēs ir "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!