Foto: Publicitātes foto

Latviešu speciālistu Gundara Vētras, Mārtiņa Zībarta un Ērika Visocka trenētā sieviešu basketbola komanda Kurskas "Dinamo", kuru pārstāv arī Latvijas valstsvienības spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota, nedēļas nogalē izcīnīja Krievijas kausu.

Finālā "Dinamo" spēlētājas ar 60:54 (26:16, 14:15, 12:11, 8:12) pārspēja Vidnojes "Sparta&K" vienību, ar kuru Kurskas komanda tikās iepriekšējās sezonas nacionālā čempionāta bronzas finālā, sērijā līdz trim uzvarām savas pretinieces uzvarot ar 3-0.

Uzvarētāju komandā ar 17 punktiem un 12 bumbām zem groziem izcēlās Tatjana Vidmara.

Jēkabsone-Žogota cīņai nebija pieteikta, jo kausa izcīņā varēja piedalīties tikai Krievijas basketbolistes, bet galvenais treneris Vētra bija spiests spēli skatīties no tribīnēm. Viņam pirms kausa spēles tika piespriesta diskvalifikācija par fārmkluba spēlētāju iekļaušanu komandā, lai gan viņas jau bija piedalījušās kausa izcīņas spēlēs.

Līdz ar to Vētras pienākumus izšķirošajos mačos pildīja Zībarts, kurš pagājušajā nedēļā tika nosaukts par jauno Latvijas sieviešu basketbola izlases galveno treneri.

Arī iepriekšējā sezonā "Dinamo" izdevās izcīnīt Krievijas kausu, kā arī iegūt trešo vietu valsts čempionātā un FIBA Eirolīgā.

Kurskas klubs pirms trim gadiem triumfēja FIBA Eiropas kausa izcīņā, bet tā sastāvā tobrīd spēlēja cita latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!