Foto: DELFI
Latvija nav tikusi pie iespējas šovasar rīkot 2017.gada pasaules čempionātu U-19 basketbola izlasēm.

Kā sestdien informē Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA), šī turnīra rīkošanas tiesības nolemts piešķirt Ēģiptes galvaspilsētai Kairai. Līdz ar to pirmo reizi kāds no pasaules jaunatnes čempionātiem basketbolā notiks Āfrikā.

Jau vēstīts, ka pieteikusies rīkot šo turnīru bija arī Latvija, tādējādi sastādot konkurenci Ēģiptei, Itālijai un Izraēlai.

Ja Latvijai tiktu piešķirtas tiesības rīkot turnīru, apakšgrupu sacensības norisinātos Ventspilī, Valmierā un Liepājā, kamēr izšķirošie dueļi notiktu Rīgā.

Latvijai iegūstot tiesības organizēt šīs sacensības, turnīrā piedalītos tās vecuma grupas jaunieši, kas trenera Jāņa Gailīša vadībā 2014. gada Eiropas čempionātā U-16 izlasēm izcīnīja sudrabu. Zīmīgi, ka toreiz kontinenta meistarsacīkstes norisinājās tieši Latvijā.

Tiesa, Latvijai iespēja iegūt ceļazīmi uz pasaules čempionātu būs šī gada Eiropas U-18 čempionātā, kas norisināsies Turcijā.

Kā zināms, Latvijā šogad nenotiks neviens Eiropas vai pasaules čempionāts basketbolā, kas valstī risinājās kopš 2007. gada.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas Basketbola savienība (LBS) Eiropas čempionātu pirmo reizi sarīkoja 2001. gadā, kad Rīgā notika Eiropas U-16 čempionāts. Savukārt kopš 2007. gada Latvijā lielie turnīri bija notikuši katru vasaru: 2007. gadā - Eiropas U-16 meiteņu čempionāts Valmierā, 2008.gadā Eiropas U-20 vīriešu čempionāts Rīgā, 2009. gadā - Eiropas sieviešu čempionāts Liepājā, Valmierā un Rīgā, 2010. gadā - Eiropas U-20 sieviešu čempionāts Liepājā un Grobiņā, 2011. gadā - pasaules U-19 čempionāts Liepājā, Valmierā un Rīgā, 2012. gadā - Eiropas U-16 puišu čempionāta pirmais posms Ventspilī un Eiropas U-18 puišu čempionāta pirmais posms Liepājā.

Vēl 2013. gadā Liepājā, Ventspilī un Rīgā risinājās Eiropas U-18 čempionāts, gadu vēlāk Ogrē, Grobiņā un Rīgā notika Eiropas U-16 čempionāts, bet kulminācija tika sasniegta pērn, kad Rīgā notika Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem vienas apakšgrupas turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!