Foto: F64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) piektdien, 10. martā, Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) nosūtīja oficiālu pieteikumu 2019. gadā rīkot Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pirmā posma spēles divām apakšgrupām, informēja LBS

Lēmums par "EuroBasket Women 2019" norises vietu tiks pieņemts šā gada jūnijā.

Ņemot vērā Eiropas sieviešu un vīriešu čempionātu rīkošanas pieredzi, FIBA akceptējusi iespēju sacensības organizēt vairākās valstīs. Latvija pretendē Rīgā rīkot divu grupu turnīrus ar astoņu komandu līdzdalību, kā arī divas izslēgšanas turnīra spēles. Pieteikumu pieņemšana beigsies 14.martā.

LBS pieteikumu papildinājusi informācija par plānoto sacensību norises vietu un infrastruktūru, kā arī FIBA pieprasītās Ministru kabineta un Rīgas domes garantijas atbalstīt čempionāta norisi atbilstoši starptautiskajiem standartiem.

LBS prezidents Valdis Voins uzsvēra šīs Latvijas senās tradīcijas sieviešu basketbolā, un tas ļauj cerēt par labvēlīgu lēmumu.

"Kopš leģendārās Rīgas TTT komandas 18 uzvarām Eiropas valstu čempionvienību kausa izcīņā sieviešu basketbols ir viena no Latvijas kvalitatīvākajām sportiskajām vizītkartēm. No 2005. līdz 2017. gadam Latvijas basketbolistes septiņas reizes pēc kārtas piedalījušās Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīros, tai skaitā četras reizes iekļuvušas labāko komandu astoņniekā," teica Voins.

"LBS valde pieņēmusi Latvijas nacionālās sieviešu valstsvienības attīstības programmu, nospraužot mērķi kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Eiropas čempionāta finālturnīra norises Latvijā nodrošinātu iespēju divu sezonu garumā mērķtiecīgi veidot jauno komandas modeli un līdzjutēju atbalsts palīdzētu veiksmīgi spert soli tuvāk Tokijai. Turklāt Eiropas čempionāta norise Latvijā dotu nozīmīgu ieguldījumu sieviešu basketbola popularizēšanā, bet viesu komandas no Latvijas aizvedīs labus iespaidus par Rīgas kvalitatīvo sporta un tūrisma infrastruktūru, rīkotāju profesionalitāti un basketbola cienītāju viesmīlību," skaidroja LBS prezidents.

2009. gadā Liepājā, Rīgā un Valmierā notika Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrs, kurā piedalījās 16 valstu komandas, bet 2015. gadā Rīgā notika Eiropas vīriešu čempionāta grupas turnīrs, kurā piedalījās sešu valstu komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!