Foto: DELFI

atvijas 2020.gada labākie basketbolisti netiks noteikti, apsveikuma runā par godu Latvijas Basketbola savienības (LBS) 97.dzimšanas dienai LBS tīmekļa vietnē ceturtdien atzīmēja federācijas prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis atzīmē, ka tradicionāli pasākumā par godu LBS dibināšanai novembra beigās basketbola sabiedrība atskatās uz aizvadīto sezonu, pasniedzot balvas par aizvadīto gadu, kā arī pārrunā aktualitātes un darāmo LBS biedru ikgadējā sapulcē.

Ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus Latvijā, šoreiz satikšanās klātienē izpaliks.

"Ņemot vērā pusvārdā pārtraukto 2019./2020.gada sezonu un daudzās nenotikušās starptautiskās spēles", LBS valde nolēma nepiešķirt "Gada balvas" par aizvadīto gadu, pamato LBS prezidents.

Vējonis uzsver, ka ārkārtējie apstākļi nestandarta situācijā likuši meklēt un atrast nestandarta risinājumus, treneriem sociālajos tīklos daloties ar idejām un pieredzi, kā organizēt darbu, kad komandu treniņi zālēs nav iespējami.

Tāpat viņš izceļ neseno Latvijas 3x3 basketbolistu uzvaru augstākā mēroga starptautiskā turnīrā un sekmīgo Latvijā noorganizēto Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācijas turnīra sabraukumu, izsaka cerību, ka izdosies pieveikt arī "2020.gada lielo izaicinājumu un 2021.gada nogalē varēsim atskatīties uz interesantu sezonu".

1923.gada 26.novembrī Latvijas lielāko sporta biedrību pārstāvji nodibināja Latvijas Basketbola savienību, lai organizētu sacensības, kā arī pārstāvētu valsti starptautiskajā sporta dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!