Foto: Oksana Džadana/F64
Latvijas 3x3 basketbola izlase Austrijā gaidāmajā Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā pirmās spēles aizvadīs ar Nīderlandes un Austrijas valstsvienībām, trešdien informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Jau ziņots, ka olimpiskais kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā Austrijā notiks no 26. līdz 30.maijam.

Kvalifikācijas turnīrā par trim ceļazīmēm uz Tokiju cīnīsies 20 izlases. Latvija D apakšgrupā ielozēta ar Nīderlandi, Kanādu, Horvātiju un Austriju.

Turnīrs notiks divos posmos. Vispirms tiks aizvadītas spēles apakšgrupās, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

27.maijā Latvijas 3x3 basketbola izlase savu pirmās divas spēles aizvadīs ar Nīderlandi un Austriju, bet divas dienas vēlāk spēkosies ar Horvātiju un Kanādu.

Ceturtdaļfinālā D grupas labākās komandas cīnīsies ar B grupas izlasēm (D1-B2, B1-D2).

30.maijā gaidāmas ceturtdaļfināla un pusfināla spēles, kā arī cīņa par trešo vietu.

Vieta olimpiskajā turnīrā jau garantēta trim valstīm, kuras ieņem augstākās vietas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā, ņemot vērā katras valsts 100 labāko spēlētāju individuālā reitinga punktu summu. Tādējādi zināms, ka uz Tokijā noteikti spēlēs Serbija, Krievija un Ķīna, kā arī rīkotājvalsts Japāna. Savukārt dāmu konkurencē olimpiskajām spēlēm jau var gatavoties Rumānijas, Mongolijas, Ķīnas un Krievijas izlases.

Pārējās ceļazīmes tiks sadalītas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Ja Latvijas izlasei neizdosies iekļūt pirmajā trijniekā, būs vēl viena iespēja tikt uz Tokijas spēlēm - pēdējā ceļazīme uz Tokiju tiks izcīnīta no 4. līdz 6.jūnijam Ungārijas pilsētā Debrecenā, kur spēlēs sešu valstu izlases: Ungārija, Mongolija, Slovēnija, Nīderlande, Latvija un Polija.

Ja kāda no šīm komandām būs izcīnījusi ceļazīmi jau olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Indijā, vietā stāsies kāda no rezervistēm: Beļģija, Ukraina, Rumānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!