Foto: FIBA
Latvijas 3x3 basketbola izlase (Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks) trešdien, 22. jūnijā, pirmajās Pasaules kausa izcīņas spēlēs Antverpenē guva divas graujošas uzvaras.

Pirmajā spēlē Latvija ar rezultātu 22:6 sagrāva Ķīnas valstsvienību.

Pirmajā mačā ar Ķīnas izlasi latvieši uzreiz izrāvās vadībā (6:0), tad pretinieki samazināja rezultāta starpību (7:5), bet atbildes ofensīva bija neapturama – 22:6. Latvijas izlasei uzvaras izcīnīšanai pietika ar nepilnām sešām minūtēm. Nauris Miezis uzvarētāju labā guva desmit punktus, no ASV atbraukušais Kārlis Lasmanis sakrāja deviņus punktus, bet Agņa Čavara kontā trīs punkti.

Nedaudz vēlāk latvieši ar rezultātu 22:5 sakāva Japānas basketbolistus.

Spēles rezultātu atklāja Lasmanis, kurš bija precīzs pēc Mieža piespēles, bet brīdi vēlāk Lasmanis iemeta tālmetienu no stūra. Pēc tam Čavars pēc izcīnītas atlēkušās bumbas piespēlēja Strēlniekam, kurš panāca jau 4:0. Japāņi pirmajās divās minūtēs pie punktiem tā arī netika, bet Miezis guva vēl divus punktus ar tālmetienu. Japāņi guva nākamos divus punktus, bet Miezis aktīvi cīnījās par atlēkušajām bumbām un guva punktu, neļaujot izrāvienam turpināties.

Tad arī Čavars realizēja tālmetienu, bet nākamajās epizodēs latvieši spēja panākt jau 10 punktu pārsvaru (12:2). Latvieši turpināja pārliecinoši, līdz Lasmanis ar tālmetienu pielika punktu mačam –22:5.

Šajā mačā pa astoņiem punktiem guva Miezis un Lasmanis, Čavaram četri punktus, Strēlniekam izdevās gūt divus punktus.

Pārējās divas C grupas spēles gaidāmas piektdien, 24. jūnijā: plkst.12:25 ar Nīderlandi, plkst.16:20 – ar Poliju. Visas piecas C grupas komandas pērn spēlēja Tokijas olimpisko spēļu turnīrā.

Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet 2. un 3. vietas ieguvēji sestdien, 25. jūnijā, astotdaļfinālā cīnīsies attiecīgi ar 3. un 2. vietas ieguvējiem B grupā. Sestdien notiks arī ceturtdaļfināla spēles, bet svētdien – pusfināli un finālspēles.

Divās no četrām grupām grupās turnīrs sākās jau 21. jūnijā.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta trijos turnīros. Veiksmīgākais rezultāts tika sasniegts 2019. gadā, kad Čavars, Lasmanis, Miezis un Edgars Krūmiņš tika pie sudraba medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!