Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola sieviešu komanda trešdien Kauņā ieņēma otro vietu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) U-23 Nāciju līgas Austrumeiropas zonas piektajā posmā.

Anita Miķelsone, Paula Mauriņa, Liza Čumika un Paula Pētersone vispirms ar 15:12 pārspēja Lietuvu, bet finālā ar 13:21 zaudēja Polijai.

Vīriešu komanda, kuras sastāvā bija Francis Gustavs Lācis, Oskars Jakubs Hlebovickis, Rainers Ļisicins un Edvards Mežulis, pirmajā cīņā ar 19:21 zaudēja Lietuvas izlasei un spēlē par trešo vietu ar 18:21 piekāpās Polijai.

Otrdien ceturtajā posmā abas izlases piedzīvoja zaudējumu kopumā četrās spēlēs.

Sestajā posmā ceturtdien A grupā būs jācīnās ar Lietuvas un Ukrainas komandām.

Pirmajos trijos posmos Latvijas vīriešu komanda izcīnīja divas otrās un ceturto vietu. Trīs posmu summā līdere bija Lietuvas izlase (270 punkti), sekoja Ukraina (230), Latvija (220), Polija (210) un Igaunija (150).

Sieviešu komandai pirmajos posmos divreiz tika otrā, kā arī vienreiz - trešā vieta. Kopvērtējumā Latvija bija otrā (230), atpaliekot no Lietuvas (300), bet apsteidzot Poliju (200), Ukrainu (190) un Igauniju (160).

FIBA U-23 Nāciju līgas sacensības tiek rīkotas piekto gadu, šosezon iesaistot 57 komandas no visām FIBA zonām. Pamatsacensības tiek izspēlētas pēc ģeogrāfiskā principa. Zonas kopvērtējuma uzvarētāji sieviešu un vīriešu konkurencē iegūs tiesības 14.-16.septembrī piedalīties FIBA U-23 Nāciju līgas finālsacensībās Rumānijas pilsētā Konstancā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!